Raffles İstanbul Zorlu Center yönetim ekibini güçlendiriyor

Raffles İstanbul Zorlu Center yönetim ekibini güçlendiriyor
Raffles İstanbul Zorlu Center’ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine, Kemal Bayık getirildi.


1 Eylül 2014 tarihinde kapılarını açan ve içinde bulunduğumuz günlerde birinci yılını kutlayan Raffles Istanbul Zorlu Center, yönetim ekibini güçlendiriyor. Tecrübeli turizmci Kemal Bayık, otelin Satış Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Bilkent Üniversitesi’nin Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olan Kemal Bayık, eğitimine Floride Lynn Üniversitesi’nde MBA yaparak devam etti.

İş hayatına, Kempinski Grubunda Satış Pazarlama Koordinatörü olarak başlayan Bayık, Four Seasons’ta Satış Müdürü, daha sonra Starwood Group bünyesindeki W Hotel’de Asistan Satış Direktörü ve Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’da Satış Direktörü olarak çalıştı.  Daha sonra uzun yıllar çalışacağı Four Seasons’a tekrar katılan Bayık, Raffles grubuna katılmadan önce son olarak, grubun Bakü’deki otelinde Satış & Pazarlama Direktörü olarak görev yapıyordu.

Turizm sektöründe uzun yıllardır başarılı bir kariyere sahip olan Bayık, Raffles İstanbul’un hedeflenen konumlandırmasını sağlama sürecinde, satış ve pazarlama stratejilerinin eşgüdümlü uygulanmasından sorumlu olacak.




Bu Haber 20.10.2015 - 15:50:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.