Onur Otruş: Haziranda rezervasyonlar yüzde 37 arttı

Onur Otruş: Haziranda rezervasyonlar yüzde 37 arttı

TatilBudur’un CEO’su Onur Otruş, bayram tatilinde en çok Alanya’nın tercih edildiğini ve haziran ayındaki otel rezervasyonlarının yüzde 37 oranında arttığını açıkladı.


TatilBudur’un CEO’su Onur Otruş, geçen bayram dönemi ve Temmuz ayına ilişkin verilerle, tüketici tercihlerini değerlendirdi.

Bu yıl Kurban Bayramı ve Temmuz ayı arasındaki talep ve rezervasyon verilerine göre elde edilen bazı tüketici tercihleri şöyle;

-Kurban Bayramı tatilinde, rezervasyon yapılan oda sayılarına göre en çok tercih edilen tatil bölgesi yüzde 22 ile Alanya olurken onu yüzde 18 ile Kemer, yüzde 17 ile Side, yüzde 14 Bodrum ve yüzde 9 ile Kuşadası takip etti.

-Ege ve Akdeniz’den şaşmayan tatilciler, 9 günlük bayram döneminde, ortalama 4 gece-5 gün konaklama gerçekleştirdi.

-Uzun süren bayram tatilleri rezervasyonları da arttırdı. 2022 yılının Kurban Bayramı tatili ile kıyaslandığında, bu yıl oda rezervasyonlarında yüzde 12’lik bir artış gözlemlendi.

"Temmuz'da tüm aya yayılmış bir talep bekliyoruz"

Tatil planlarken yapılan arama trendlerini de değerlendiren Otruş, özellikle Haziran ayının 2. yarısı itibarıyla, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25’in üzerinde bir artış gözlemlendiğinin altını çizdi. Otruş, yaptığı açıklamada “Haziran ayı boyunca tüketicilerin oda rezervasyonlarında, bir önceki yıla göre yüzde 37’den fazla artış söz konusu. Bu sene kurban bayramının Haziran ayına denk gelmesi sebebiyle, Temmuz’da tüm aya yayılmış bir talep bekliyoruz. 1-10 Temmuz dönemindeki satış verileri de bunu destekliyor” şeklinde konuştu.

Temmuz’un 2. haftasından itibaren, turizm sezonunun en verimli döneminin yaşanacağını öngören Otruş’a göre, bu ayın ilk günlerinde gelen taleplerdeki yoğunluk, geçen yıl aynı döneme göre oda rezervasyonlarında yüzde 30 oranında artış yaşanacağına işaret ediyor.



Bu Haber 13.07.2023 - 10:20:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.