Olga Kefaloyanni: Önemli olan turizmin dengeli ve ölçülü gelişmesi

Olga Kefaloyanni: Önemli olan turizmin dengeli ve ölçülü gelişmesi

Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, TÜRSAB heyeti ile İstanbul’da bir araya geldi.


Temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni başkanlığındaki Yunanistan heyeti Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya başkanlığındaki TÜRSAB heyeti ile İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Bu yıl 10 Yunan adasına kapıda vize uygulaması konusuna da değinen Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefaloyanni, “Kapıda vize uygulamasının Mart ayı itibariyle başlayıp yıl boyunca devam edecek olmasından dolayı biz de çok mutluyuz. Bu programın gerek turizm hareketleri ve gerekse halklarımızın birbirini tanıması, temasta bulunmaları açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tabii özellikle belirtmek istediğim; bizim açımızdan turizmde sadece mevsimlik turizm değil sürdürülebilirlik de önemli. Bunu başarmamız gerektiğine ve çalışmalarımızın bu yönde olması gerektiğine inanıyorum. Özel turizm alanlarında da yatırımlar yapmak istiyoruz. Gastronomi, sağlık turizmi gibi. Bizim için önemli olan turizmin dengeli ve ölçülü gelişmesi. Aynı zamanda turizmde yatırıma da açığız ve yatırımları teşvik etmek istiyoruz. Bunu ciddi bir çerçevede ve sürdürülebilir bir biçimde hayata geçirmek için çalışacağız. Hedeflerimize ulaşmak tek taraflı olmaz, karşılıklı olarak ciddi bir şekilde çalışmak gerekir.” şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ise “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye ve Yunanistan arasında ilişkilerle ilgili ortaya koyduğu vizyondan hareket ederek komşu ülkemiz Yunanistan’la turizm alanındaki ortak çalışmalarımıza ivme kazandırmak istiyoruz. Karşılıklı turizm trafiğimiz 500’er bin turist civarında. Bu kapasitemizi mümkün olduğu kadar artırmak için elimizden geldiği kadar çaba sarf ediyoruz. Tabii ki bu uygulamanın kalıcı olmasını temenni ediyoruz. Bununla birlikte, kruvaziyer turlarının da daha rahat yapılabilmesi için kapıda vize uygulamasının diğer adaları kapsayacak şekilde genişletilmesi yönündeki beklentimizi de ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 17.01.2024 - 13:40:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.