Numan Kurtulmuş: Arap dostlarımızın Türkiye ilgisi artıyor

Numan Kurtulmuş: Arap dostlarımızın Türkiye ilgisi artıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Kanal7'de yayınlanan Başkent Kulisi adlı programa katılarak sektörün gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


TurizmGüncel

Herakles Lahdi, yeniden ait topraklara, Antalya'ya döndü. Antalya Müzesi'nde sergilenecek lahidin açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numar Kurtulmuş, burada katıldığı Başkant Kulisi programında sektörün gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''BÜTÇESİZLİK NEDNEİYLE KARINCA HIZIYLA...''

Türkiye'de büyük miktarda tarihi eser olduğunu belirten Kurtulmuş, bunların bütçesizlik nedeniyle karınca hızıyla günyüzüne çıkarılabildiğini ifade etti. Kurtulmuş, ''Müzecilik ve arkeoloji alanında çalışmalar büyük bir efor, niyet ve bütçe gerektiriyor. Belki bununla ilgili gelecekte özel sektörle işbirliği içinde çalılmalarımızı arttırmamız gerekecek. Türkiye'nin günyüzüne çıakrılan tahi zengilikleri toplamın yüzde 10'u bile değil.'' dedi.



''İKİ TEMEL ÖNCELİĞİMİZ VAR''

''Türkiye 2016 yılında 26 milyon civarında ziyaretçi ağırladı'' diyen Kurtulmuş, 2017 yılının ilk 8 ayında ağırlanan ziyaretçi sayısının ise 17 milyon olduğunu söyledi. Antalya'ya sadece dün 60 bin turist geldiğini ifade kaydeden Kurtulmuş, ''Turizmde ciddi bir şekilde toparlanmaya başladık. Bakanlığı devralınca iki stratejik hedef koyduk. Bunlardan birinicis Hindistan, Çin, Japonya gibi yeni pazarların kapısını çalmak. İkincisi ise ürün çeşitliliğini arttırmak. kapısını çaldığımız yeni pazarlarda ciddi bir orta sınıf var ve para harcamaya hazırlar. 2018 yılı Çin'de Türkiye yılı olacak. Farklı şehirlerde 50'ye yakın etkinliklerimiz olacak. Pazar çeşitlendirmesi birinci önceliğimiz.'' şeklinde konuştu.

''10-11 TURİZM ALANINDA DÜNYA İLE REKABET EDEBİLECEK DURUMDAYIZ''

Turizm için sadece deniz, kum ve güneşin yetmediğini belirten Numan Kurtuşmuş, ''Dağ, kaplıca, sağlık, kongre, inanç, spor gibi 10-11 alanda düya turizmi ile rekabet edebilecek durumdayız. Bunların üzerinde çalışıyoruz ve kısa süre içinde ürün çeşitlendirmesini sağlayacağız. Hedefimiz Türkiye'yi dünyanın ilk 3 turizmd estinasyonu arasına sokmak. 2018'de 2014 rakamlarına yaklaşıp, 2019'da ise bu seviyeyi aşmayı hedefliyoruz.'' dedi.

''TURİST SAYISI DÜŞTÜ AMA GELMEYE DE DEVAM EDİYORLAR''

Turist başına harcamanın düştüğünü hatırlatan Kurtulmuş, ''Turist sayısı önemli ama turizm geliri de önemli. Almanya'dan İstanbul'a 680 bin turist geldi. Sayı düştü, eyvallah ama bir yandan da gelmeye devam ediyorlar. Biz, turistin daha fazla para harcayacağı ürünleri ortaya koymalıyız.'' değerlendirmesinde bulundu.

''KARANLIK BİR ODA...''

''Karanlık bir oda, İslam ve Türk karşıtlığı üzernden siyaset geliştiriyor.'' diyen Kurtulmuş, Türkiye'nin dünya üzerinde pek çok alanda söz sahibi olması ve Cuhurbaşkanımızın sözünü esirgemeden söylemesi, rahatsızık yaratıyor ve turizmi de etkiliyor.'' şeklinde konuştu.

''ARAP DOSTLRIMIZIN TÜRKİYE İLGİSİ ARTIYOR''

''Arap dotlarımızın da Türkiye'ye ilgisi artmaya başladı.'' diyen Bakan Kurtulmuş, ''Onlar için de ürün çeşitliliği sağlayarak o bölgeden daha fazla turist alacağız. Karadeniz Araplar arasında çok popüler. Öte taraftan artık Araplar sahil bölgelerine de gelmeye başladı. Araplar Türkiye'de ciddi anlamda mülk de ediniyorlar. Kalabalık aileler oldukları için kendi evlerinde kalmayı tercih edenler de var.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 24.09.2017 - 11:39:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sayın Bakanım 25.09.2017 - 10:44

    Turizmi ve Turisti çeşitlendirmek gerekir. Turizm algısını deniz kum güneş dışında da değerlendirmek gerekir. Bunun içinde sizlere büyük iş düşüyor. Antalya üzerinden örneklemeler yapacağım. x Acentesi 2017 yılı içinde 1 milyon rus turisti şehrimize getiriyor ama kaçı Antalya merkezine iniyor ? Kaçı otel dışına çıkıp alışveriş yapıyor? Yerel Belediyeler, Odalar ve Turizm bakanlığı olarak ortak çalışma yapılmalıdır ve Acentelere teşvik verilmelidir. X Acentesi Antalya Merkez Cumhuriyet meydanına 50 kişilik grup getiriyor ve Cumhuriyet meydanında indiriyor, dönüşte de Işıklar Gençlik Mahallesinde yapılan yeni meydandan alınacak şekilde bir tur hazırlanıyor. BU Şehir içi turu için acenteye devlet belediye bakanlık teşvik versin otobüs başı 500 TL , bu turist gezecektir. Acente de bir katalog hazırlasın merkezdekı bellı baslı magazalar bu katalogda yer alsın ve yer almak ıcın acenteye para odesın. Turıst merkeze ınsın. Kaleıcındekı barlar sokagı algısını kırmak gerekır. Balbey Mahallesını turızme kazandırmak gerekır ve Sadece Pansıyor Butık otel ruhsatları verılsın Bar Pavyon ruhsatı verılmesın. Turist çeşitliliği için Arap ülkelerine reklamlar verilsin. Orta asya ve uzakdoğudan Çin den yeni turistler gelsin ilk defa ülkemize gelecek olan kişilere kişi başı 100 tl lık sehır merkezı turu ıcın tesvık verılsın. Turizm sadece otel ve acente demek degıldır. Araç Kiralama, Otel Transferi, Turist Taşımacılığı, Butik, Market bu alanlarda sektorel bazlı egıtım calısmları yapılsın. Ornek araç kiralama firmalarının bir çoğu yasal değil, Kabis e kayıtlı değil ve sadece Vergi Dairesine kayıt yaptırarak bu ısı yapıyorlar. Bu yanlıs. Sadece Tıcaret odalarına kayıt olarak yapılmalıdır, burada egıtım alınmalı ve en az 5 adet 3 yasını doldurmamıs arac ıle bu ıs yapılmalıdır ve her aracda rent a car kaskosu olmak zorunda olmalıdr aynı sıgorta gıbı. ama devletımız bu yonde rent a car sektorunu dısladıgı ıcın bır meslek olarak kabul gormuyor...

  • Kerem 25.09.2017 - 10:35

    Özetle Avrupalı azalıyor, araplar artıyor. Çin ve Hindistan" dan turist hep var, belki sayı bir miktar aratar ama asla ne sayı ne de harcama olarak Avrupalı turistin yerini dolduramaz. Keza arap turistler de! Üstelik arap turist bizi medeniyet olarak aşağı çeker...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.