Mahkeme Antalya'daki tartışmalı ihaleyle ilgili kararını verdi

Mahkeme Antalya'daki tartışmalı ihaleyle ilgili kararını verdi
Antalya 2. İdare Mahkemesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sözleşmesi iptal edilen Konyaaltı ihalesiyle ilgili yürütmeyi durdurdu.

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan Konyaaltı Sahil Projesi İşletme İhalesi, kamu zararı doğurduğu gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilmişti.

Mahkeme yürütmeyi durdurdu

İptalin ardından sahilin işletmecisi konumundaki Alkoçlar Seyahat Turizm ve Otelcilik A.Ş. ile Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı (ALSE) ise konuyu mahkemeye taşımıştı. Antalya 2. İdare Mahkemesi, belediyenin tek taraflı iptal kararının yürütmesini durdurdu.

Alkoçlar: Mahkeme doğru karar verdi

Kararın ardından bir açıklama yapan Alkoçlar ve ALSE Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar, mahkemenin dün olduğu gibi bugün de doğru karar verdiğini ileri sürdü. Alkoçlar, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yapılan kira sözleşmesi ihale şartnamesine uygun yapılmış olup, 20 firmanın yeterlilik aldığı ihaleye ALSE ortak girişimi katılmış ve ihaleyi kazanmıştır. İhale de 2 yıl önce kesinleşmiştir" dedi.

70 yıllık bir şirket olarak hukukun üstünlüğüne inandıklarını söyleyen Ender Alkoçlar, ''Alkoçlar ve ALSE olarak işimizin başındayız. Sahil Antalya'da Türkiye'nin önemli markalarıyla olmaya devam edeceğiz.'' dedi.



Bu Haber 01.02.2020 - 12:40:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Abuzer 03.02.2020 - 06:19

    Adalet hep paralının yanında olmuş, yazık sahile giremiyoruz ayıp beee

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.