'Koç Grubu Antalya'yı cezalandırmaya mı çalışıyor?'

'Koç Grubu Antalya'yı cezalandırmaya mı çalışıyor?'
Belediye ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya'yı 13 Mayıs 2013'te kapatan Koç Grubu, iki yıldır oteli ne yeniliyor, ne de yıkıp yenisini yapıyor.


Sabah Akdeniz'den Talat Öztuzsuz, iki yıldır boş duran Talya Otel'in falzelerin üzerinde adeta çürğk bir diş gibi kaldığını belirtti. Öztuzsuz, ortaya çıkan çirkin görüntü nedeniyle "Koç Grubu Antalya'yı cezalandırmaya mı çalışıyor" sorularının sorulduğunu ifade ediyor.

İşte Talat Öztuzsuz'un "Bu çirkin görüntü Antalya'ya reva mı?" başlıklı haberi:

"Antalya'nın en önemli doğal sembollerinin başında gelen falezlerdeki görüntü düşündürüyor. 63 ülkeden 13 milyonun üzerinde turistin geldiği Antalya'da kent içindeki görünümün istenen seviyede olmadığı hep konuşulur. Bu konu 'otellerimiz yıldızlı ama şehir merkezi yıldızsız' sözleriyle eleştirilir.

FALEZLER KADERİNE TESLİM

Falezlerdeki kaderine teslim edilmişlik durumu, kente denizden bakıldığında tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor. Çirkinliklerin başında Muratpaşa Belediyesi ile imar planında bir anlaşmazlık sonrası kapılarını kapatan Talya Otel'in denize yakın üniteleri var. Süreç Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olan Talya Otel'in son iki katının kaçak olduğunun 26 yıllık bir hukuk süreci sonucu 2013'te belirlenmesiyle başlamıştı. Bu nedenle oteli yıkıp yeniden yapmak isteyen Koç Grubu'nun talebi, Muratpaşa Belediyesi tarafından reddedilmişti. Karar sonrası, yenileme çalışmalarını iptal eden Koç Grubu, otelin kapılarını 13 Mayıs 2013'te kapatmıştı. Bu sürecin ardından Muratpaşa Belediyesi'nin 20.50 metre olarak belirlediği kat yüksekliği, yerel seçimlerin hemen öncesinde dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın özel isteği ile Büyükşehir Meclisi'nde 25.50 metre olarak onaylanmıştı.

ÇÖZÜLEBİLİR

Koç Grubu'nun Talya Otel'i harabe görüntüsüyle bırakmasına tepki gösteren Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, yapılanın Antalya'yı cezalandırmak olduğunu belirterek, "Koç Grubu, Antalya'yı cezalandırıyor. Belediyelerin görevi bu sorunu çözmek. Böyle bir gücü de var. Yaptırım gücü var. Yasaları kullanarak, Koç Grubu'nu burayı temizletmek zorunda bırakabilir. Antalya turizmcilerin keyfine bırakılmayacak kadar önemli" diye konuştu.

ANTALYA'NIN YÜZÜ

Falezlerin Antalya'nın yüzü olduğunu vurgulayan Aydın, "Denizden, falezlerin böyle görünmesi doğru değil. Her gün yüzlerce turist yat limanından tekne turuna çıkıyor. Antalya'nın en büyük zenginliği böyle harcanamaz" dedi. Gündemde kurvaziyer liman yapılmasının olduğuna atıfta bulunan Aydın, "Böyle bir durumda kıyıların güzelliği daha da ön plana çıkıyor. Kruvaziyer turist kıyılara geliyor. Kent merkezinden çok kıyıları görüyor" dedi.

TÜM İŞGALLER TEMİZLENSİN

Böyle bir tablonun Antalya turizmine de zarar vereceğini belirten Aydın, "Aynı şey yat konusunda da geçerli. Antalya'ya yatçıların gelmesi isteniyor. Ama yatçıların Antalya'ya gelip kıyıları gezdiklerinde karşılaşacakları manzara bu. Bu doğru değil" dedi. Sorunun Talya Otel'le de sınırlı olmadığını vurgulayan Aydın, "Kıyı boyunca başka işgaller de var. Kaçak yapıların temizlenmesi gerekiyor" dedi."


Bu Haber 10.05.2015 - 12:34:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ahmet Demir 11.05.2015 - 11:36

    Acaba Antalyada hangi yapı veya bölge güzel? Tabi sadece Antalya değil en güzel dediğimiz İstanbuldan uzakta kaldığı için çirkin yapıları göremediğimiz Boğazı çıkarınca neresi kalır?

  • mgencer 11.05.2015 - 09:46

    Talya otelin sağında solunda Antalyaya yakışmayan, cephesi boyasız, deniz manzaralı bir sürü yapı var iken iş geldi Talya otele dayandı. Antalyada 30 senedir marka olmuş ve çok değerler katmış bu otele yapılandan sonra az bile olmuş.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.