Kemer Belediyesi, zabıta yaptığı iki danışması, şimdi de işten çıkardı

Kemer Belediyesi, zabıta yaptığı iki danışması, şimdi de işten çıkardı
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, kadrolu işçileri işten çıkarmaya başladı.


İlk olarak geçtiğimiz dönem Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker’in basın danışmanlığını yapan, ardından zabıta ve Park Bahçe'de ardından da kazma kürek işlerine verilen Halil Öncü ile Kültür Bölümünde Tiyatrocu ve Eğitmeniyken, zabıtalığa atanan Bilgen Genç'in iş akitleri “ Görülen Lüzum üzerine” fesh edildi. Halil Öncü 8 yıldan beri ve Bilgen Genç 11 yıldan bu yana Kemer Belediyesinde çalışıyor.

Ne olduklarını anlamayan Öncü ve Genç, sabah saatlerinde Belediye gelerek, alacak tazminat konusunda yazı işleri ve Muhasebe müdürlüğüne çıktı. Kendilerine kıdem ve ihbar ile alacaklarının ödenmeyeceği cevabı karşısında şaşkına dönen Halil Öncü ve Bilgen Genç zor da olsa Başkan Mustafa Gül ile bir araya geldi. Gül, hakkın yasal yolla aranacağını belirterek kıdem ve ihbar konusunda ödeme yapmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Belediye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Halil Öncü ve Bilgen Genç, “ Bizler yıllardır Kemer Belediyesinde hizmet veriyoruz. Ne olduğunu anlamadığımız bir yazı alarak iş akitlerimizin fesh edildiği öğrendik. 5393. Sayılı Belediye kanunda 49.maddesine göre 2010 yılı personel giderlerinin % 30 u aşması sebep olarak gösterilmiş. Niye biz? Bunun bir açıklaması yapılamadı bizlere. Daha geçen hafta belediye ihale yapıyor ve 25 e yakın eleman alıyor. Bu nasıl iştir. Hadi bunu da geçtik, madem iş akdimiz sona erdiriliyor bizlere yasal olarak verilemesi gereken Kıdem ve ihbar tazminatlarımız ile diğer tüm alacaklarımız niye verilmiyor?  Bunu da anlamak zor.  Bizler madem yasal yol deniyor, tabii ki buna başvuracağız. İnanıyoruz ki, önce tazminatlarımızı alacağımız, süreç içerisinde de inşallah işimize geri döneceğiz. Bize kadroyu devlet verdi ama elimizden Başkan Mustafa Gül aldı.”dediler.



Bu Haber 18.05.2010 - 14:24:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.