Kaza yapan Boeing uçakları neden 3 parçaya ayrılıyor?

Kaza yapan Boeing uçakları neden 3 parçaya ayrılıyor?
Pegasus Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının iniş sonrası pistten çıkarak kaza yapması sonrası 3 kişi hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır 180 kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrası, benzer kazalarda bu uçakların hep üç parçaya ayrıldığı belirtilirken, bir iddia yeniden gündeme geldi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Pegasus Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na inerken pistten çıkmış ve uçuruma düşen uçak 3 parçaya bölünmüştü.

Yaşanan son kaza Boeing 737-800 uçaklarıyla ilgili yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Moon of Alabama isimli sitede yayınlanan bir analizde, aynı tip uçakların benzer kazaların ardından hep üç parçaya ayıldığına dikkat çekildi.

kazalar

4 farklı kaza, aynı sonuç: Uçaklar 3 parçaya bölündü

1. 2009 yılında Norman Manley Uluslararası Havalimanı'na iniş yapan American Airlines'a ait Boeing 737-823 tipi yolcu uçağı, pistten çıkarak sahile sürüklenmiş ve söz konusu uçak benzer noktalardan 3 parçaya ayrılmıştı.

2. Yine 2009 yılında, İstanbul Amsterdam Schiphol seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait Being 737-800 tipi yolcu uçağı Schiphol Havaalanı’nın pistine 500 metre kala tarlaya çakıldı. Uçak üç parçaya ayrılırken, kazada 9 kişi hayatını kaybetti.

3. 2010 yılında ise Aires Hava Yolları'na ait 737-73V tipi yolcu uçağı, Kolombiya'daki San Andrés Adası'na inişte benzer bir kaza geçirdi. Uçak piste sert iniş yapınca iniş takımları zarar gördü. Daha sonra ise uçağın gövdesi 3 parçaya ayrıldı.

4. Son olarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan Pegasus Hava Yolları'na ait Boeing Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, pistten çıkarak 30 metreden aşağı uçtu. Bu kazada da uçağın benzer noktalardan 3 parçaya ayrıldığı görüldü.

Aynı kazalar başka uçaklarla gerçekleşseydi...

Moon of Alabama'da yapılan değerlendirmede, ''Tamam; kötü pilot, kötü hava koşulları, kötü pist, kötü hava yolu şirketi... Kazaya bunlar neden oldu. Ancak aynı kaza başka bir uçakla gerçekleşseydi çok sayıda yolcu sağ kalırdı'' denildikten sonra, daha önce Al Jazeera'da çıkan bir habere dikkat çekiliyor.

Boeing arızalı ve uyumsuz parça kullanıldığını örtbas etti

Verilen bilgiye göre, uçakların üç parçaya ayrılması, Boeing'in örtbas ettiği bir olayla ilgili. O da, tedarikçilerden birinin Boeing'e arızalı ve uyumsuz parçalar teslim ettiğinin kimi Boeing çalışanlarınca rapor edilmesine rağmen, Boeing yönetiminin bu raporları gizlediği iddiasına dayanıyor.



Bu Haber 07.02.2020 - 09:16:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.