Jet2 kış sezonu kapasitesini düşürdü
Jet2Com ve Jet2holidays, kıs sezonunda kapasitesini düşürdüğünü açıkladı.

Turizm Güncel – Dış Haberler
İngiliz tur operatörü Jet2Com ve Jet2holidays, yaklaşan 2025/26 kış sezonu için satışa sunduğu koltuk sayısını yaklaşık 200 bin azaltma kararı aldı. Şirket, bu adımı "zorlayıcı piyasa koşulları" ve "daha belirsiz tüketici ortamı" gerekçesiyle açıkladı.
Şirketin kapasitesi 5,8 milyondan 5,6 milyon koltuğa inse de, bu rakam geçen kışa kıyasla hala yüzde 9’luk bir büyümeye işaret ediyor. Jet2, fiyatları "müşteri için cazip" seviyede tutmaya devam edeceğini vurguladı.
4 Eylül’de yayımlanan güncellemede, bu yaz tatil rezervasyonlarında "geç yapılan rezervasyonların daha da belirgin hale geldiği" ifade edildi. 2025 yazı için 18,5 milyon koltuk satışa çıkaran Jet2, bu rakamla geçen yaza göre yüzde 8 artış yakaladı. Ağustos sonuna kadar paket tur müşterilerinde yüzde 2, sadece uçuş alan yolcularda ise yıllık bazda yüzde 17 artış kaydedildi.
Jet2, paket tur fiyatlarının kademeli şekilde yükseldiğini, uçuş başına bilet gelirlerinin ise pazarlama harcamalarının daha verimli yönlendirilmesi sayesinde "giderek daha cazip hale geldiğini" belirtti.
Kış sezonuna yönelik olarak ise, belirsiz talep ortamında "kapasite disiplinini koruma" kararı alındığı açıklandı. Şirket, “Cazip fiyatlarla müşterilerimizin tatil yapabilmesini ve rahat bir kış geçirmesini sağlamayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.
Jet2, yaz sezonundaki geç rezervasyon eğilimi ve büyük ölçüde satılmamış kış kapasitesi nedeniyle, 2025/26 mali yılı için faiz ve vergi öncesi kazancın 449-496 milyon sterlinlik öngörünün alt bandında gerçekleşmesini beklediğini duyurdu. Geçen yıl şirketin kazancı 446,5 milyon sterlin olmuştu.
19 Kasım’da açıklanacak yarıyıl sonuçlarına kadar yeni bir tahmin paylaşılmayacağı belirtildi. Mevcut mali yıl ise Mart 2026 sonunda tamamlanacak.
Jet2.com ve Jet2holidays CEO’su Steve Heapy, "Kanıtlanmış iş modelimiz, sadık müşteri tabanımız ve kapasite yönetiminde esnek yaklaşımımız, mevcut zorlu piyasa koşullarına rağmen güçlü finansal sonuçlara ulaşmamızı sağlayacak. Bu unsurların hem bu yıl sağlam bir performans hem de önümüzdeki yıllarda kârlı büyüme için temel oluşturduğuna inanıyoruz" dedi.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

