Kadir Topbaş uyardı: Su sıkıntısı kapıda!

İstanbul Büyükşehir Belediye Baişkanı Kadir Topbaş'tan vatandaşa uyarı




Yağışların yetersizliği, barajlardaki su seviyesinin her geçen gün azalması, susuzluk tehdidini yeniden İstanbul gündeminin ilk sıralarına taşıdı. Geçtiğimiz günlerde, uzmanlar bu konuda çarpıcı açıklamalar yapmış, 2013’te İstanbul’un susuzlukla karşı karşıya kalabileceğini, derhal gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söylemişti.

‘SU SEVİYESİ YÜZDE 50 ORANINDA’

Konuyla ilgili bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan geldi. Dün düzenlediği basın toplantısında kentteki su sıkıntısına değinen Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 50 seviyesinde olduğunu söyledi ve tasarruf çağrısı yaptı:

KISITLAMA YOK AMA...

“Kış mevsimine rağmen yağışlarda ciddi bir eksiklik var. Barajlarımız yüzde 50 seviyesinde dolu. Rezervlerimiz yeterlidir. Melen’den su aktarımı yapılmaktadır. Bu yıl için bir sıkıntı yok. Fakat bu yıl kurak geçerse, gelecek yıl biraz daha kurak olduğu takdirde sıkıntıya düşebiliriz. Su kullanımında tasarruflu olmalıyız. 2013’te sıkıntı çekmemek adına bugünden dikkatli olunması gerekir.” Şu an için su kullanımına bir kısıtlama getirmediklerini, endişe edilecek bir durum olmadığını ifade eden Topbaş, “Ama arzu ettiğimiz şu, başta su olmak üzere doğal kaynakları kullanırken çok dikkatli kullanmak zorundayız. Tasarruf, hem çevre açısından hem de gelecek açısından önemli. Su kullanımında tasarrufun günlük yaşamımızın bir parçası olmasını rica ediyorum. 2013’te sıkıntı çekmemek adına bugünden tedarikli ve dikkatli olalım. Suyumuzu boşa harcamayalım” ifadesini kullandı. (Habertürk)



Bu Haber 04.01.2012 - 09:36:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.