İşsizlik Fonu, 'istihdam fonu' oldu

İşsizlik Sigortası Fonu, işsizlerden çok aktif işgücü programlarına harcanıyor. 2015 yılında fondan işsizlere sadece 2.2 milyar lira maaş ödemesi yapıldı.


İşsiz kalan işçilere geçici süreyle destek sağlamak amacıyla kurulan İşsizlik Sigortası Fonu, işsizlerden çok aktif işgücü programlarına harcanıyor. Fon’a, kurulduğu 2000 yılından bu yana işçi ve işveren primi olarak 49.5 milyar lira yatırıldı. Devlet de 16.6 milyar lira katkıda bulundu. Toplanan paranın değerlendirilmesiyle 62.2 milyar lira faiz geliri elde edildi. Diğer gelirlerle birlikte Fon’da biriken para 130.1 milyar liraya ulaştı.

Fon’dan bugüne kadar 37.3 milyar lira harcandı. Bunun sadece 10.8 milyar lirası işsizlik maaşı olarak işçilere ödendi. Geri kalan paranın 11.5 milyarı Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve diğer kalkınma projeleri için Hazine’ye, 10.4 milyar lirası aktif işgücü programlarına aktarıldı; 4.3 milyarı da İŞKUR’un Fon’u işletmek için yaptığı masraflar ile istihdamı artırmaya yönelik diğer programlarda kullanıldı. Fon’da halen 93.1 milyar lira tutarında para bulunuyor. (Habertürk)


Bu Haber 05.02.2016 - 09:37:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.