Ikea'da dışkı krizi

İçeriğinde at etine rastlanan köfte ve sosislerin satışını durduran Ikea'nın bademli kekinde de bakteri çıktı.


İsveçli mobilya üreticisi Ikea, aralarında Almanya'nın da bulunduğu 23 ülkedeki mağazalarında bademli kek satışının durdurulduğunu açıkladı.
 
Çin'de yayımlanan Şanghay Daily gazetesinde, Çinli uzmanların ithal edilen keklerde yüksek miktarda dışkıdan bulaşan kolibasiline rastladıkları ifade edildi. Bu haber üzerine Ikea bir açıklama yaptı.  
 
Ikea açıklamasında, kasım ayında Çin gümrük yetkililerinin 'Taarta Chokladkrokant' türündeki bin 800 keki piyasadan çekmiş olduğunu hatırlattı. Bir Ikea sözcüsü de bu keklerin kesinlikle mağazalarda satışa sunulmadığını söyledi.
 
Şirketin Çin sözcüsü Yla Magnuson da iddiaları geri çevirerek, "Bulunan bakterilerin insan sağlığına zararlı olmadığını biliyoruz" dedi.
 
Almanya'dan yapılan açıklamada ise Çin'e gönderilen keklerin, Almanya'daki Ikea mağazalarında da satışa sunulup sunulmadığının araştırıldığı, kek satışının durdurulduğu açıklandı.
 
Ikea, sosis ve köftelerinde at eti tespit edilmesi üzerine 25 ülkedeki mağazalarında bu ürünlerin satışını durdurmuştu. (Habertürk)


Bu Haber 06.03.2013 - 09:30:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.