İflas mağduru otellere vergi müjdesi

İflas mağduru otellere vergi müjdesi

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB), Thomas Cook'la fatura kesip parasını alamayan otellerin bu faturalar için ödeyecekleri KDV'lerin alınmayacağını duyurdu.


Thomas Cook'a çalışan otellerin parasını alamamasından dolayı ortya çıkan mağduriyetin domino etkisiyle diğer firmaları da içine bile içine alarak domino etkisi yaratacağı belirtilen GETOB açıklamasında, ayrıca bedeli tahsil edilemeyen faturaların KDV'lerinin ödenmesinin ikinci bir mağduriyet yaratacağına dikkat çekildi.

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu'nun Maliye ile Kültür ve Turizm bakanlıkları ile yaptığı görüşmeler sonrası, Thomas Cook'a kesilen ancak bedeli tahsil edilemeyen faturaların vergilerinin yatırılmaması yönünde olumlu sonuç alındığı kaydedilen açıklamada, söz konusu vergilerin yatırılmamsı ile ilgili sirkülerin önümüzdeki günlerde Maliye Bakanlığı tarafınan yayınlancağı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, ''Ancak konuyla ilgili olarak mutlaka ama mutlaka 30 Eylül 2019 Pazartesi günü mahkemeye başvuruyla kesilen faturaların (Thomas Cook’a kestiğiniz Tahsil edilemeyen tüm faturaların) binde 5 ini yatırıp icra masasına kayda girilmesi gerekmektedir. Bu durumda, Thomas Cook kesilen faturalar şüpheli alacaklar hanesine atılıp vergisi ödenmeyecektir. (Peşin vergiden KDV dahil tutarıyla indirim yapılabilecektir.)'' denildi.



Bu Haber 28.09.2019 - 13:33:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ALPER GÜVEN 28.09.2019 - 02:22

    mağduriyet yaşayan otellerin için yerinde bir karar olmuş. umarım bu kriz en kısa sürece çözüme ulaşır

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.