HSBC'nin Türkiye kararı şubatta

Yaklaşık bir yıldır Brezilya, Meksika ve ABD ile birlikte Türkiye’deki operasyonlarını satmayı gündeminde tutan HSBC’nin Türkiye pazarından çıkış kararını yeniden ele aldığı öğrenildi. Brezilya’daki bankasını beklentinin üzerinde bir fiyata satan HSBC’nin Türkiye’de ticari ve kurumsal bankacılığa odaklanarak kalabileceği konuşuluyor.


72 ülkede yürüttüğü faaliyetleriyle dünyanın en yaygın bankalarından biri olan HSBC’nin Türkiye pazarından çıkış kararında yeni bir aşamaya gelindi. HSBC CEO’su Stuart Gulliver’in Şubat 2015’teki açıklamasından bu yana son bir yıldır gündemde olan HSBC’nin Türkiye pazarından çıkış kararını bugünlerde gözden geçirdiği belirtildi. Bankacılık kulislerinde konuşulanlara göre, HSBC buradaki operasyonlarını defter değerinin altında bir fiyata satmak yerine, cazip bulduğu ticari ve kurumsal bankacılık alanına odaklanarak Türkiye pazarında kalmaya devam edebilir.

ING GRUP İLE ANLAŞAMADI

HSBC’nin Global CEO’su Gulliver geçen yıl şubat ayı sonunda, Meksika, Brezilya, ABD ve Türkiye gibi güçlü performans sağlayamadıkları bazı pazarlardan çıkmayı düşündüklerini açıklamıştı. Kurumun Türkiye pazarından çıkış kararı bankacılık çevrelerinde geniş yankı bulmuştu. Ardından Haziran 2015’te HSBC Türkiye’den yapılan açıklamayla çıkış stratejisi ve satış müzakereleri resmiyet kazanmıştı. Bu açıklamayla birlikte potansiyel alıcılarla görüşmelerini sürdüren HSBC Türkiye’nin temmuz 2015’te Hollandalı ING Group ile anlaşmaya çok yakın olduğu gündeme gelmiş ancak görüşmeler sonuçlanmadan sona ermişti. Bu süreçte müzakerelerde HSBC Türkiye için defter değerinn altında, 700-750 milyon dolarlık bir fiyat oluştuğu da kamuyouna yansımıştı. Haberin devamı


Bu Haber 26.01.2016 - 10:00:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.