Güvenli Turizm Sertifikasında denetim periyodu değişti

Güvenli Turizm Sertifikasında denetim periyodu değişti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güvenli Turizm Sertifikasında denetleme periyodunu değiştirdi.


Koronavirüs döneminde ‘güvenli seyahat’ için başlatılan ve sonrasında kalıcı hale getirilen Güvenli Turizm Sertifikasında denetleme periyodu 15 Haziran’dan itibaren bir aydan iki aya çıkarıldı.

Denetim periyodunun iki aya çıkmasıyla, turizm şirketlerinin denetim şirketlerine ödeyeceği denetim ücretinin de yarı yarıya düşmesi bekleniyor.

Bakan Ersoy ‘Kalıcı hale gelecek’ demişti

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında düzenlenen Resort Kongresinde turizmcilere seslenen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sertifikada ikinci aşamaya geçildiğini belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

Güvenli Turizm Sertifikası kalıcı oldu biliyorsunuz. Pandeminin yavaş yavaş gideceğini düşünüyoruz. Bazı kurallar gidecek bazı yeni kurallar gelecek. İhtisaslaşmamız gereken konu çevre ve sürdürülebilirlik. Bu konuda belli kurallar belirleyip adımlar atmazsak önümüzdeki seneden itibaren geri kalmaya başlayacağız. Bu bizim keyfiyetimize bağlı değil. Dünyada bazı kuruluşlar bununla ilgili çalışmaya başladılar: Bizim de sektör olarak adımları atmamız gerekiyor. Bu konuda Çevre Bakanlığı ile çalışmaları başlattık. Konuyu STK’lar ile tartışacağız: Geçiş süreci olacak. 3 yıla yayacağız. Bu sertifikayı “Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası” olarak değiştireceğiz. Bu adımları atmazsak, başta AB olmak üzere, ileride yaptırımlar başlayacak. Kurallara uymayan hava yollarına ceza verilecek. Kurallara uymayan ülkelere giden misafirler ek vergi ödeyecek. Biz bu işte öncü ve hızlı olmak zorundayız. ”



Bu Haber 20.06.2022 - 08:38:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.