Oteller koronavirüs sertifikası için ne kadar para ödeyecek?

Oteller koronavirüs sertifikası için ne kadar para ödeyecek?
Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, otellerin koronavirüs sertifikası almak için ödemeleri gereken ücreti açıkladı.

Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile otel derneklerinin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen 'sağlıklı turizm belglendirme programı'nda otellerin ödeyeceği ücretler belli oldu.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, otellerin koronavirüs sertifikası için ödeyeceği ücretin, yatak sayısına bağlı olarak, 400 TL ile 2 bin 600 TL arasında değişeceğini belirtti. Yapılan açıklamada Eresin, otellerin ödeyeceği sertifika bedelinin bir kısmının sadece kendi üyeleri için geçerli olmak üzere TÜROB tarafından karşılanabileceğini belirtti.

Sertifika almanın zorunlu olmadığını kaydeden Eresin, ancak sertifika alan otellerin avantajlı olacağını söyledi. Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansı’nın web sitesinde sertifika vermeye yetkili kuruluşların isimlerinin ilan edildiğine işaret eden Eresin, tesislerin bu kuruluşlar ile irtibata geçebileceğini vurguladı. Eresin, gerekli yetkinliğe sahip başka kuruluşların da Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onayını almaları durumunda sertifika vermek üzere gereken kontrol ve denetimleri yapabileceğinin altını çizdi.

Konaklama Tesisleri Sertifikasyonu Aylık Tavsiye Edilen Ücretler

Şehir oteli

Sertifikasyon bedeli (TL)

0-40 yatak

400

41-199 yatak

1.200

200-599

1.400

600 ve üzeri yatak

2.200

Resort oteli

Sertifikasyon bedeli (TL)

0-40 yatak

400

41-999

1.500

1.000 ve üzeri yatak

2.600

Yeme-İçme Tesisleri Sertifikasyonu Aylık Tavsiye Edilen Ücretler

Tesis büyüklüğü

Sertifikasyon bedeli (TL)

0-399 m2

400

400-799 m2

750

800 m2 ve üzeri

1.250

 



Bu Haber 21.05.2020 - 19:31:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Kadir KILIÇ 30.06.2020 - 01:45

    Oteller zaten bu zor dönemde kara kara ne yapacaklarını düşünürken birde üzerine bu saçma sapan sertifikasyon işlemi çıktı... Hadi bunu çıkardın e bu ücret neyin nesidir hemde aylık ...? Sektöre yardımcı olmaları gerekirken nasıl yaparız da sektörün altını daha da fazla nasıl oyarız diye uğraşıyorlar. Bırakın bu boş işleri de sektörün kanayan yarasına bir çare arayın yoksa milyonlarca insan sizin iş bilmezlerinizin almış olduğu kararlar yüzünden zor bir süreçten geçecek. Allah sektörün sonunu hayır etsin !

  • Mustafa Cukban 23.05.2020 - 10:24

    Yine akla ve mantığa uymayan bir karar daha. Biz Otelciler zaten sırtımızda bulunan yükün altında ezilirken , bir ödeme kalemi daha çıkartmak acaba hangi vijdanla bağdaşmaktadır ? Otelci zaten aylardır kapalı olmasına rağmen giderleri nasıl karşılarım derdine düşmüşken , fırsat bu fırsat deyip bir ödeme kalemi daha çıkarmak hangi vicdana sığar acaba? Daha TAPDEKA belgesini ve diğer giderlerini ödeyemeyen otelcilerimiz varken ne olur yani bu belgedende ücret almayın , zaten otelci bu belgeyi almak için yeni ve hesapta olmayan bir yığın ödeme yapacak . Vicdan diyorum ve artık otelcilerin sırtından inin diyorum .

  • ahmet aldan 22.05.2020 - 11:56

    Zaten bu ulkede ne zaman sertifika alıncak deseler , akla sacma sapan ucretlerin toplandigi ama kimsenin bir seye bakmadigi yeni harac kapisi gelir ... ne bu ucretler , hem de aylık , oteller birak para kazanmayi , sadece masraf cıksın , oteller bakılsın diye acıyor , bir de ustune bir ton yeni vergi harc zart zurt,,, bu ulkede yatirim yapan is acan gercekden ya isten anlamiyor yada kahraman

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.