Goldman Sachs'tan yeni faiz tahmini

Goldman Sachs'tan yeni faiz tahmini

Goldman Sachs, TCMB'nin faiz sürecinde keskin bir dönüş yapacağını ve yıl sonuna kadar 20 baz puan düşüş beklediğini açıkladı.


Merkez Bankası'nın (TCMB) dünkü politika faizi kararının ardından  ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs TCMB'ye yönelik yeni faiz tahminini paylaştı.

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu dünkü toplantısında politika faizini yüzde 45'e yükseltti. Kararda, faiz artışlarında sona gelindiği mesajı verildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, kararın ardından TCMB'ye yönelik yeni faiz tahminini açıklayan Goldman Sachs TCMB'den keskin bir dönüş beklediğini belirtti.

Öte yandan enflasyonun üçüncü çeyrekten itibaren düşmeye başlamasıyla politika yapıcıların faiz oranlarını mevcut yüzde 45 seviyesinden yüzde 25'e düşüreceği öngörüldü.

Raporda, "Enflasyonun piyasaların fiyatladığından daha hızlı düşmesiyle, gevşeme döngüsüne yıl ortasında başlamanın erken olmayacağını düşünüyoruz" denildi.

Goldman'ın görüşü, Merkez Bankası'nın yüzde 36'lık enflasyon hedefinden daha iyimser bir enflasyon tahmininden kaynaklanıyor.

ABD'li banka enflasyonun yıl sonunda yüzde 30 seviyelerinde olmasını bekliyor. Banka ayrıca kredi kartı ve tüketici kredisi kullanımlarını azaltmak amacıyla makro ihtiyati tedbirlerde sıkışlaşma bekliyor.



Bu Haber 26.01.2024 - 16:09:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.