Gelir Vergisi’nde beyan dönemi başladı....

Gelir Vergisi açısından mart önemli bir ay. Bu yüzden de halk arasında mart için; “Mart ayı, dert ayı” deyimi kullanılır. Gelir Vergisi’ne tabi gelir elde edenler, bu gelirlerini izleyen yılda beyan edip vergilerini ödemek zorundalar. Beyan dönemi 2 Mart’ta başladı, 25 Mart’a kadar vaktiniz var. Peki kimler beyanname verecek, hangi gelirler için beyanname verilmesi gerekiyor? Önemli tarihler ne? Hepsi detaylı anlatımıyla Hürriyet’in yeni yazı dizisinde.


“Yaklaşım Yayıncılık” olarak, 21 Ocak 2015 tarihli Hürriyet’teki ilk yazımızda, “sevgili Şükrü Kızılot hocamız sağlığına kavuşup, siz sevgili okurlarıyla buluşana kadar bugün olduğu gibi, zaman zaman da Şükrü Hoca olsa bugün ne yazardı diye tahminde bulunup, onun adına sizleri bilgilendirmeye çalışacağız…” demiştik.

Gelir vergisi açısından Mart ayı önemli bir ay. Bu yüzden de halk arasında Mart ayı için; “Mart ayı, dert ayı” deyimi kullanılır. Gelir vergisine tabi gelir elde edenler, bu gelirlerini izleyen yılda beyan edip vergilerini ödemek zorundalar.

2014 yılında elde edilen gelirlerin beyan dönemi, 1 Mart’ın Pazar gününe rastlaması nedeniyle 2 Mart Pazar günü başladı. Gelir vergisi beyannamesinin 25 Mart Çarşamba akşamına kadar verilmesi gerekiyor.

Sevgili hocamız da bu dönemde, başta kira gelirleri olmak üzere hangi gelirlerin beyan edilip, hangi gelirlerin beyan edilmeyeceği konusunda siz sevgili okurlarını bilgilendirirdi.

Biz de bugünden itibaren; 2014 yılında elde edilen kira, temettü, kâr payı, borsa, mevduat faizi, repo, yatırım fonu, eurobond, devlet tahvili, hazine bonosu ve ücret geliri, gayrimenkul satış kazancı gibi gelirlerin vergilendirilmesi konusunda siz Hürriyet okurlarını bilgilendirip, sizlerden gelen soruları da sayfa olanaklarının elverdiği ölçüde cevaplayacağız. Haberin devamı


Bu Haber 09.03.2015 - 09:27:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.