FTI Türkiye’de rekor bir yaz sezonu bekliyor

FTI Türkiye’de rekor bir yaz sezonu bekliyor

Almanya’nın üçüncü büyük seyahat grubu FTI, Türkiye’de rekor bir yaz sezonuna doğru ilerlediklerini açıkladı.


FTI Grubunun destinasyon yönetim şirketlerinin CEO’su Mario Habig ve Meeting Point Türkiye CEO'su Okay Yıldırım, Türkiye özelinde 2022 sezonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“2019 rakamlarını yakalayacak bir misafir hacmi öngörüyoruz”

2022 yılında 2019 rakamlarını yakalayacak bir misafir hacmi öngördüklerini belirten Mario Habig, şu ana kadar Türkiye’de bir milyonun üzerinde uluslararası misafir ağırladıklarını, Ege ve Akdeniz bölgelerine dönük güçlü talep nedeniyle yılın geri kalanınında da güçlü bir artış beklediklerini söyledi.

2022 sezonunda pandemiden önceki en iyi seneleri olan 2019 rakamlarına çok yaklaşacaklarını belirten Habig “Korona ve Ukrayna savaşının neden olduğu belirsizlikler göz önüne alındığında mükemmel bir sonuç" dedi.

“Hollanda ve İngiltere’den çok sayıda müşteri alıyoruz”

2019 verilerine göre kaynak pazar sıralamasında Almanya ve İngiltere’nin önünde olan Rusya Federasyonu’nda yaşanan kayıpların diğer pazarlardaki taleple telafi edildiğini söyleyen FTI DMC CEO’su “Özellikle kaynak pazarlar olan İngiltere ve Hollanda'dan çok sayıda müşteri alıyoruz ve burada büyük bir artış kaydettik. Diğer pazarlarımızda da kayda değer bir büyüme olduğunu söyleyebiliriz: Özellikle Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya gibi Balkan ülkelerinin yanı sıra Moldova'da da pandemi öncesine kıyasla çift haneli oranlarda büyümeyi başardık. Şimdi bu pazarlardan gelen talebi uzun vadede korumak ve sürekli artırmak için yeni ulaştığımız Türkiye ziyaretçilerine sahada ilham vermeliyiz." diye konuştu.

“Doğa temelli gezilere talep yüzde 20 arttı”

Türkiye’ye hem ilk kez gelen hem de düzenli olarak gelen ziyaretçileri alternatif yerelere götürmek için programlarını çeşitlendirdiklerine dikkat çeken Meeting Point Türkiye CEO'su Okay Yıldırım ise, "Doğa temelli gezilere yönelik açık bir eğilim var ve bu gezilere yönelik talep yüzde 20 oranında arttı. Pandemi dönemlerinde evde kalmaya zorlanan insanlar şimdi bunun tam tersini özlüyor. Bu doğrultuda, mevcut çok geniş kültürel olanaklarımıza ek olarak portföyümüzü daha da geliştirdik. Örneğin, artık Antalya'nın yeşil kanyonlarına yürüyüş turları ve geziler sunuyoruz. Elbette Kapadokya gezileri gibi klasikler de rezerve edilebilir, İstanbul'a uçuş bağlantıları önceki yıllara kıyasla artık çok daha gelişmiş durumda, daha fazla aktarmasız rota ve yolcular için daha uygun uçuş saatleri var, bu da şehir gezisini çok cazip hale getiriyor" dedi. "Dolayısıyla İstanbul için de heyecan verici pek çok yeni şeyimiz var." diyor.

Ağustos 2022'den itibaren dijitalleştirme atağı

DMC, Türkiye'de toplam sekiz şubesi bulunan acentenin sunduğu çeşitliliği müşterilerine daha da yakınlaştırmak amacıyla dijitalleşmeye odaklanıyor. "Misafirlerimiz bize her zaman telefonla, ofislerimizde şahsen gelerek veya anlaşmalı otellerdeki otel rehberlerimiz aracılığıyla bize ulaşabilirler. İlgilenen misafirlere tekliflerimiz hakkında ayrıntılı olarak ve genellikle randevu alarak kendi ana dillerinde tavsiyelerde bulunabiliriz" diyen Okay Yıldırım. "Bununla birlikte, tatilcilerin seyahatlerinden önce veya yerinde spontane olarak bilgi alabilmeleri ve rezervasyon yapabilmeleri için teklifleri 7/24 çevrimiçi olarak sunmak önemlidir ve amacımız da budur. Şu anda mevcut aracımızı bu amaçla revize ediyoruz ve böylece B2C e-Ticarette yeni başarıların temelini atıyoruz - Ağustos ayının başlarında büyük bir yeni dijitalleşme projesini başlatabileceğiz ve zamanı geldiğinde bu konuda daha fazla güncelleme sağlayabileceğiz." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 01.07.2022 - 13:27:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.