Divan'ın kurumal web sitesine iki uluslararası ödül

Divan'ın kurumal web sitesine iki uluslararası ödül


Divan’ın yeni web sitesi www.divan.com.tr, iki saygın uluslararası ödüle layık görüldü. Uluslararası platformda sektöründe yılın en iyilerini seçen Interactive Media Awards’dan (IMA), Türkiye’den ilk kez otel kategorisinde “Outstanding Achievement” (Üstün Başarı) ödülünü ve bu yıl International Academy of the Visual Arts tarafından 16.’sı düzenlenen “Communicator Awards” yarışmasında otel kategorisinde “Award of Distinction”u (Üstünlük Ödülü) kazandı.

Divan’ın uluslararası standartlarda ve sektörde yenilikçi bir anlayışla, yeni kurumsal kimliği çerçevesinde, Gri Creative Agency tarafından tasarlanan kurumsal web sitesi, www.divan.com.tr, iki saygın uluslararası ödül kazandı.

Bu yıl 16.’sı düzenlenen "Communicator Awards" yarışmasında "Otel" kategorisinde "Award of Distinction"a (Üstünlük Ödülü) Divan layık görüldü. 7.000 adayın katılımıyla gerçekleşen zorlu yarışmada değerlendirmeyi aralarında MTV, Disney, Polo Ralph Lauren, Sotheby's Institute of Art, Yahoo! gibi önde gelen markalarda görev yapan 550'yi aşkın profesyonel üye yapıyor.

Ayrıca sektörün en prestijli yarışmaları arasında gösterilen ve 2006 yılında Interactive Media Council tarafından hayata geçirilen “Interactive Media Awards” (IMA) tarafından “Otel” kategorisinde, “Outstanding Achievement” (Üstün Başarı) ödülüne Türkiye’den ilk kez Divan layık görüldü.

IMA (Interactive Media Awards) Yarışması nedir?

Web sitesi tasarlama ve geliştirme alanında en yüksek mükemmellik standartlarını ödüllendirmek amacı ile verilen Interactive Media Awards, zor kazanılan ancak sahibine büyük itibar sağlayan bir ödül olarak biliniyor. Her yıl farklı kategorilerde çok sayıda katılımcının web siteleri aracılığı ile yarıştığı yarışmanın jüri üyeleri ise, American Express, Cadbury Schweppes, CNN Money, Conde Nast, Deutsche Bank, Microsoft, New York Times, Ogilvy & Mather, Time Warner, Verizon Business gibi firmaların ilgili yetkililerinden oluşuyor. Yarışma genel olarak, projelerin tüm online iletişim stratejilerini geliştirip tasarım, yazılım ve içerik çalışmalarının değerlendirilmesi üzerine kurgulanıyor. Tasarım, içerik, işlevsellik, kullanılabilirlik, web standartları ve çeşitli browserlara uyum kriterleri ele alınarak değerlendirmelerin yapıldığı ödüllendirme sisteminde, her kriter için alınan yüksek puanlara göre “Outstanding Achievement” ödülü veriliyor.

Değerlendirme Nasıl Yapılıyor?

Bir ödül kazanmış olmak için başvurunun kapsamlı değerlendirme sisteminden geçmiş olması gerekiyor. Jüri, puan bazlı bir değerlendirme sistemi izliyor ve buna göre her başvuran maksimum 500 puan üzerinden değerlendiriliyor. Puanlama sistemi ile doğru, dürüst ve güvenilir bir değerlendirme yapabilme olanağı kazanan jüri, açık ve kesin sonuçlara ulaşıyor.


Bu Haber 18.06.2010 - 10:18:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.