CNN, ABD'nin Haseke'deki 'yardım pistini' görüntüledi

CNN kanalı, PYD ve Arap müttefiklerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçlerin'nin (SDG) Haseke vilayetinde denetimi altında tuttuğu hava pistini görüntüledi. Pistin, ABD nakliye uçakları inecek şekilde uzatıldığı belirtiliyor.


Amerikan yayın kuruluşu CNN, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde, terör örgütü PKK ile bağlantılı PYD’nin denetimindeki uçak pistini görüntüledi. Pistin etrafında herhangi bir kontrol kulesi ve ışık olmadığını belirten muhabirler, çevreyi işaretlemek için oluşturulmuş bir toprak yığını ile yeni genişletilmiş pisti düzleştirmek için kullanılan bir traktör bulunduğunu kaydetti.

CNN, güvenlik önlemlerinin ilk bakışta görünenden daha sıkı olduğunu anlatmak için PYD’nin silahlı kolu YPG’ye ait silahlı kamyonetin birkaç dakika içinde gelmesi örneğiyle ifade etti. Milislerden birinin “Burası kapalı bir askeri bölge” dediğini aktaran CNN “yardımı bırak ve git” şeklinde özetlediği pistin ABD’nin Kürt ve Arap müttefikleri ile sahada görev yapan Amerikan Özel Kuvvetler Birliği’ne lojistik destek sağlayacağını kaydetti. Haberin devamı


Bu Haber 04.02.2016 - 09:33:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.