Beş adımda otelinizi yeme-içme konusunda nasıl öne çıkarırsınız?

Beş adımda otelinizi yeme-içme konusunda nasıl öne çıkarırsınız?
Kanada Quebec'te bulunan ikonik otel Fairmont Le Château Frontenac'ın baş aşçısı Baptiste Peupion, otellerin fark yaratabileceği alanların giderek daraldığı günümüzde, yeme içme servisiniz ile öne çıkmanızı sağlayacak 5 temel yol belirledi.


TurizmGüncel

Kanada, Quebec’te bulunan Fairmont Le Château Frontenac Otel, yalnızca bölgenin değil Kanada’nın en ikonik otellerinden biri. Otel, yakın zamanda 75 milyon dolarlık bir yenileme sürecinden geçti. Bu yenileme, yalnızca otelin odalarında gerçekleşmedi. 
 
611 odalı otelin yenileme sürecinde, yıllar önce yeme-içme servisi konusunda lider olan otelin bu alanda sahip olduğu ünü geri kazanma hedefinin bir parçası olarak, mutfak ve yemek salonları da yer aldı. Yemek salonları ve mutfağın yenilenmesi, 100 odanın yeniden inşa edilmesinden daha büyük bir harcamaya mal oldu. 
 
Baş aşçı Peupion, konaklama sektörünün ana mantığının, seyahat edenlere ‘kalacak yer ve yemek sağlamak’ olduğunu hatırlatarak, otel işletmecileri daha fazla kar elde etmeye odaklandıkça, yemek servisinin geri plana itildiğini belirtti. Peupion, günümüzde otellerin fark yaratabilecekleri alanlar daraldıkça, yeme-içme servisinin tekrar önemli hale geldiğini söyledi. 
 
Peupion, tecrübelerinden yola çıkarak, servisinizi mükemmelleştirmeniz için 5 temel yol belirledi.
 
1. Basit yöntemler izleyin
 
Misafirlerinizin onlara ne servis ettiğinizi ve içeriğinin ne olduğunu kolayca anlayabilmesini sağlayın.
 
2. Tercihi müşteriye bırakın
 
Ana tercihleri her zaman müşteriye bırakın. Ne yiyeceğine müşteri karar versin, siz değil. 
 
3. Orijinal olun
 
Biftek gibi temel ve basit bir yemek sunsanız dahi, yemeğin sıkıcı olmamasına dikkat edin.  Yaratıcılığınızı kullanın ve yan ürünlerin, yemeğin tadını ve sunumunu güzelleştirmesine önem gösterin.
 
 4. Tutkuyu ekibinizle paylaşın
 
Tüm ekip üyeleriniz, yemek konusundaki tutkunuzu paylaşmalı. Eğer kendilerini bu işe adamıyorlarsa, mutfağınızda yerleri olmamalı. Çünkü eşsiz yemekler servis etmek tam bir ekip işidir.
 
5. Eğlence ve keyfi yemeğin bir parçası haline getirin
 
Yemek bir keyif işidir, dolayısıyla insanlar pişirdiğiniz şeyleri yerken zevk almalı. Yemeklerinizi hazırlarken bunu aklınızın bir köşesinden çıkarmamalısınız.
 
 
 
 


Bu Haber 19.06.2015 - 16:37:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.