Apple ve Microsoft 'en değerli şirket' ünvanı için yarışıyor

Apple ve Microsoft 'en değerli şirket' ünvanı için yarışıyor

Microsoft, kısa süreliğine dünyanın en büyük şirketi unvanını Apple'dan aldı, ancak sonrasında sıralama değişti.


Yapay zeka alanındaki patlama iki büyük teknoloji grubu arasındaki rekabete yeni bir boyut kazandırırdı. Microsoft, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük şirketi olma unvanını kısa süreliğine Apple'ın elinden aldı.

Yazılım şirketinin hisseleri erken işlemlerde yaklaşık yüzde 1 yükselerek piyasa değerini 2,87 trilyon dolara çıkardı ve Microsoft, hisseleri neredeyse yüzde 1 düşen Apple'ın hemen önünde yer aldı.

New York'ta gün ortasına gelindiğinde, genel piyasa düşüşe geçerken Apple en üst sıradaki yerini geri aldı. New York'taki işlemlerin kapanışında Apple, Microsoft'un 2,86 milyon dolarlık değerini geçerek 2,89 milyon dolarla önde kalmaya devam etti.

Sözcü’de yer alan habere göre, yatırımcıların yeni yapay zeka dalgası hakkındaki heyecanı, ChatGPT'nin üreticisi OpenAI'nin en büyük destekçisi olan Microsoft'un hisselerinde bir ralliyi körükledi. Apple ise bu yapay zeka coşkusunun büyük ölçüde dışında kaldı.

Ayrıca, Çin'de zayıflayan iPhone satışlarıyla ilgili endişeler, 2024'ün ilk birkaç gününde Apple'ın hisselerini baskıladı ve bir dizi Wall Street analistinin notunu düşürmesine neden oldu.

 



Bu Haber 12.01.2024 - 15:36:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.