100 milyon dolar yatırımla 430 odalı iş ve kongre otel yapacak

100 milyon dolar yatırımla 430 odalı iş ve kongre otel yapacak
NG Hotels&Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, İstanbul Basın Ekspres yolu üzerine inşa edecekleri 430 odalı otelin, yaklaşık 100 milyon dolara mal olacağını belirtti.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Şu anda İstanbul projesinde izin aşamasına geldiklerini belirten NG Hotels&Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür,  belediyelerden alınacak izinlerden sonra inşaata start vereceklerini kaydetti. Gür, yatırımın avam projelerinin ise hazır olduğunu belirtti.

430 ODALI KONGRE VE İŞ OTELİ

"Başlayacağımız oteli kongre ve iş oteli olarak tasarladık. Otel, İstanbul Basın Ekspres yolu üzerinde konumlanacak. 100 milyon dolara mal olacak projenin tüm ön çalışmaları tamamlanmış durumda. Otel ve ofislerin yan yana olacağı büyük bir proje olacak. Otelde 430 civarında oda bulunacak" diyen Hediye Güral Gür, artan yatak arzının ortaya sorun çıkarıp çıkarmayacağı şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi:

"YENİ PAZARLAR İÇİN EFOR SARF ETMEK DURUMUNDAYIZ"

"Yatak arzı söz konusu olduğunda özellikle Güney’de plansız bir büyüme olduğunu görüyoruz. İstanbul söz konusu olduğunda, mevcut yatak kapasitenin talebe yanıt veremediğine dair yorumlar da oluyor. Olaya bütünlüklü bakmak lazım. Türkiye’nin en büyük pazarları Almanya ve Rusya. Ancak farklı pazarlar yaratılması konusunda da daha çok efor serf etmek durumundayız. Türk turizmi Almanya ve Rusya’dan gelen turistlerde oluşmuyor ve bizi besleyen yegane damarlar bunlar olmamalı." 

"BU ALAN KARLIYMIŞ DEYİP..."

"Konaklama sektörü konusunda elbette planlı bir büyüme gerekiyor. Her aklına gelen “Bu alan karlıymış” deyip yatırım yaparsa arz daha da artacaktır. Dolayısıyla, arz artışının kontrol altına alınması, hem Antalya ve İstanbul, hem de genel olarak Türkiye turizminin geleceği açısından önemli. Belki diğer yerlerde hala yatak ihtiyacı olabilir ama bu işin ehil insanlar tarafından yapılması lazım. Turizm keyifli bir iş ama bir o kadar da meşakkatli bir alan. Otelinize gelen misafirlerinizi doyuma ulaştırmalısınız. Bunu yapamazsanız, arz fazlası ortaya çıkmış oluyor.  Kontrollü giderse ve iyi ellere teslim edilirse, turizmin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum."

Hediye Güral Gür, Yunanistanlı turizmcilerin Türk turizmcileri yatırıma davet etmelerinin ardından bu ülkede yatırım yapmayı düşünüp düşünmedikleri konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"YUNANİSTAN'DA ÖNÜMÜZE BİR FIRSAT ÇIKARSA DEĞERLENDİRİRİZ"

Yunanistan'da temel girdiler açısından daha maliyetli gibi görünse de tüm donelere ve gelecek işin potansiyeline bakmak gerekiyor. Yunanistan doğal güzelliklerin yanında, tarihi değerlere de sahip olmasından dolayı hala önemli bir potansiyel barındırıyor. Ülkenin şu anda yaşadığı ekonomik sıkıntılar, yatırımcının gelişini kolaylaştıran düzenlemeleri de beraberinde getirdi. Bunlar yatırımcılara cazip gelebilir. Özellikle yat turizmi ile ilgili önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Lüks segment bütün turizm destinasyonlarının önem verdiği bir alan. Çünkü daha az misafirle çok daha fazla girdi sağlanabiliyor. Bizim şu anda Yunanistan’da yatırım yapmaya dair bir kararımız yok ama grup olarak önümüze çıkan fırsatları da değerlendiririz” 
 
 


Bu Haber 28.05.2014 - 17:24:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.