Yeşil yıldızlı tesislerde rekor Antalya'nın

 Yeşil yıldızlı tesislerde rekor Antalya'nın
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Yeşil Yıldız Belgesi alan tesis ve işletme sayısı 211'e ulaştı. En fazla belge alan il ise 110 tesisle Antalya oldu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Çevreye Duyarlı Tesis (Yeşil Yıldız) Belgesi sayısı yılbaşından bu yana 204'ten 211'e çıktı. Bu dönemde Antalya'daki belge sayısı da 106'dan 110'a yükseldi.

Yeşil Yıldız Belge sayısında Antalya'yı İstanbul, Muğla, İzmir, Ankara ve Hatay izliyor. Bu illeri; Afyonkarahisar, Aydın, Bursa, Ordu, Şanlıurfa, Gaziantep, Konya, Denizli ve Nevşehir takip etti.


Yeşil yıldızlı tesislerin dağılımı şöyle





Bu Haber 21.05.2015 - 15:23:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cemil Deveci 22.05.2015 - 10:38

    Çevreye duyarlı tesislerin (yeşil yıldızlı) ülkemize katkısının ne olduğunun bilimsel olarak tartışıldığı bir konferans düzenlenerek bu sertifikasyon sisteminin ülke turizmine, çevrenin korunmasına ne derece katkı sağladığı ortaya konulmalıdır. Konunun özellikle yeşil yıldız belgesi almış tesislerce ve Bakanlıkça değerlenirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Diğer taraftan Çevreye duyarlı Konaklama tesisleri bir dernek kurarak tesislerini daha iyi pazarlayabilecek bir plat102orm yaratmış olacaktır.

  • ALİ İHSAN KARSLI 22.05.2015 - 10:12

    Bir çevreci olarak Yeşil Yıldız çevre sertifikasını turizmimizin son yıllardaki en önemli projelerinden biri olarak görüyorum. Teşvik unsuru ile desteklenen bu proje sayesinde bir çok tesis çevreyi koruyan unsurlarını tesisinde oluşturarak hem tasarruf sağlıyor hem de çevrenin korunmasına katkı sağlıyor. Bu projenin önemsiz olarak gösterilmesi turizmimize katkı sağlamaz. Aksine özenirmek gerekir. Saygılarımla.

  • Zafer Cengiz 22.05.2015 - 01:32

    Çarpık gelişen turizmin cilveleri faslından olan Yeşil Yıldız konusu, olayın detaylarını bilmeyenlere elbette sempatik gelerek Hoş Seda bırakacak bir olgudur. Ancak işin aslı tamamen son 10 yıldır sineğin suyunu çıkartırcasına Tasarruf edebime çabası içinde olan otellerimize, yeni mevzuatla tanınan indirimli elektrik kullanabilmenin ön koşuludur. Son 3 yıldır mevzuata uyum sağlamak üzere Otelinde makyaj yaparak Bürokratik Başvuru hakkını kullanan otellerimizin sağlayabildiği bu avantaj sayesinde, zaten yıldız zengini olan Şampiyon otellerimizin vitrinlerine, yeşil yıldızlar da yağmaktadır. Bir başka açıdan da, bol yeşil yıldızlı Antalyanın en zor durumdaki Başkent olduğunun göstergesi olarak da değerlenirilebilir. Bilgilerinize..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.