Yanardağ Havayolu şirketlerini yaktı

İzlanda'daki yanardağın püskürttüğü kül bulutu havayolları şirketlerine zor anlar yaşatıyor.


İptal edilen uçuşlar nedeniyle yolculara kiralık araç, tren bileti ve otel bulmaya çalışan şirketlerin günlük zararı 200 milyon doları aşıyor, İzlanda'daki Eyfyallayöküll buzulundaki yanardağın püskürttüğü kül bulutu nedeniyle dün Avrupa genelindeki her 3 uçuştan 2'si iptal edilirken, kül bulutları nedeniyle hava koşullarının giderek kötüleşebileceğinden ve uçuşların daha da kısıtlanmasından endişe ediliyor.

Hava yolu şirketleri, iptal edilen uçuşlar nedeniyle yüzbinlerce yolcuya kiralık araç, tren bileti ve otel odası bulunması sorunuyla karşı karşıya kalırken, havacılık endüstrisinin sadece bir günlük zararının 200 milyon doları aşabileceği belirtiliyor.

Avrupa hava trafik ajansı Eurocontrol Başkan yardımcısı Brian Flynn, Britanya hava sahasının büyük bölümüyle Avrupa'nın kuzey ve orta kesimlerinde birçok bölgenin uçuşa kapalı olduğunu kaydetti.

Kuzey Avrupa'da uçuşların tümden durduğunu ''gökyüzü tamamen boş'' ifadesiyle anlatan Flynn, bugünün uçuşlar açısından daha da kötü olabileceğinden endişe edildiğini söyledi. Cuma günü içinde kıta genelindeki 28 bin uçuştan 16 bininin iptal edildiğini belirten Flynn, bunun da bir önceki gün yapılan iptallerin iki katı olduğunu vurguladı. (Milliyet)


Bu Haber 17.04.2010 - 16:51:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.