Yılmaz Ulusoy ile özel. 5 yılda üç otel açacağız

Yılmaz Ulusoy ile özel. 5 yılda üç otel açacağız
Türkiye’nin tanınmış işadamlarından Yılmaz Ulusoy Holding’in başkanı Yılmaz Ulusoy, Türkiye’deki turizm sektörünü ve yapılan yanlışları Turizm Güncel’e değerlendirdi.

Yılmaz Ulusoy ile özel. 5 yılda üç otel açacağız
 
Eda Özsoy – Turizm Güncel
 
Rus pazarının son 15 yılda büyük bir ivme kazandığını kaydeden Yılmaz Ulusoy,  Türkiye’nin Ruslar için önemli bir destinasyon olduğunu anımsattı. Türkiye’nin bir turizm cenneti olduğunu ifade eden Ulusoy, Türkiye ile Rusya arasındaki turizm hareketlerinin tüm sıkıntılara rağmen iyi olacağını söyledi. Yılmaz Ulusoy ile yaptığımız röportajdan satır başlarını aktarıyoruz:
 
İSTANBUL’DA 5 YILDA ÜÇ BUTİK OTEL AÇACAĞIZ

Ulusoy olarak turizmde dün vardık, bugün varız, yarın da olacağız. Akdeniz çanağında iki otelimizin yanında İstanbul’da yeni bir butik otel açtık. Eski Sümerbank binasını 5 yılda restore ettik ve güzel bir butik otel yaptık. 63 oda, 136 yatağımız var. Bu tesis, İstanbul’daki ilk otelimiz. Tesisimizin resmi açılışı 19 Mayıs’ta olacak. Butik otel yatırımlarına devam edeceğiz. İstanbul’da 5 yıl içinde üç butik otel yapmayı planlıyoruz.
 
RESORT OTEL DÜŞÜNMÜYORUZ

Resort otel şimdilik düşünmüyoruz. Resortlerin uzun yaşama şansı kalmadı. Antalya’da bile sezon kısalıyor. Eskisi gibi Paskalya’da aç, kasım sonunda tesisi kapat dönemleri geçti.
 
TÜRKİYE BİTTİ Mİ YUNANİSTAN’A MI KALDIK?
 
Yurtdışında otel yapmayı hiç ama hiç düşünmüyorum. Üç imparatorluğun yaşadığı Türkiye’ye otel yatırımı bitti de, Yunanistan’a mı kaldık? Yunanistan zaten batmış. Yunanistan’da ağaç yok, toprak yok, tarih yok. Yunanistan’da turizm yatırımı yapmak için bana göre değişik düşünmek lazım.
 
İŞİN HEM TİCARETİNDE HEM SANATINDAYIM

Enerji alanında çalışmalarımız var. Denizde büyüdük. 19 gemimiz oldu. Özellikle son yıllarda mütaahhit işleriyle uğraşıyoruz. Eski tarihi binaları yapıp, ‘yuva’ haline getiriyoruz. Ben evlere sıcak yuva diyorum. Biz insanlara sıcak yuva armağan ediyoruz. Ben işin hem ticaretinde hem de sanatındayım. Türkiye’de malesef kültür ve sanat çok ihmal edilmiştir.
 
İSTANBUL’U GÖKDELENLERLE BİTİRDİK
 
50 kusur yıldır bu sektördeyim. Canım ülkemizi ne hale getirdik. Canım İstanbul’u nasıl bu hale getirdik. Yana  doğru büyüyecek İstanbul’u gökdelenlerle mahfettik. Kese kese kese İstanbul’u bitirdik. 60 yıl evvel İstanbul yemyeşildi. Her yerde cami ve kubbe vardı. Şimdi cami göremiyorsun İstanbul’da..
 
ANTALYA, TAŞ YIĞININA DÖNDÜ

Kemer Tatil Köyü’nü 27 sene once açacağımız zaman dedim ki, “doğaya göre proje çizin”. Burada tek bir ağaç kesmedik. Ancak malesef Antalya çanağında kesilmedik alan kalmadı. Kestiler kestiler, her yer taş yığınına döndü Antalya’da…

BU KÜLTÜRÜ ALMADIYSANIZ, TESİSİNİZ VARMIŞ NE YAZAR!
 
Bu bir kültürdür, edeptir, adaptır, nezakettir. Siz istediğiniz kadar turizmciyim deyin. Allah size bu nezaketi, bu kültürü vermediyse tesisiniz varmış ne yazar. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz ama bu kadar bozulan ve hunharca harcanan bir ülke olmamıştır.

YAPARSAM EN İYİSİNİ YAPARIM

Ben mükemmeliyetçi bir adamım, yaparsam iyi yaparım. Neyi yapıyorsam, orada atacağım imzanın kalıcı olmasını isterim. Bu nedenle doğayı korumaya mecburuz. Bu doğa bizden intikamını alacak. Denizlerimizi temiz tutmaya mecburuz. Bir de ne yaparsak yapalım, gökyüzüne doğru değil, yeryüzüne doğru yapmalıyız. Bunu yapmadığımız sürece, cennet gibi dünyayı cehenneme çeviririz.


Bu Haber 06.04.2014 - 13:51:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Çetin Taşkent 07.04.2014 - 07:26

    Bu söyleşideki tüm söylediklerinize şapka çıkarıllır Allah her işinizde yardımcınız olsun Başarılarınızın devamı dileğiyle saygılarımı sunarım

  • Ferit Volkan 07.04.2014 - 10:52

    Sayın Ulusoy çok güzel öz eleştiri yapmış ama geçmişte de şimdi de kimse dnlemiyor,çünkü plan yapmayı sevmiyoruz.günlük kararlar ile bugünlere geldik,doğru veya yanlış ama Turizm ülke içinde nereden nereye gelddi,bu hakikatı görmemiz gerekiyor ve bu nedenle herşeyin daha iyi olacağı inancındayım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.