TripAdvisor'un yeni uygulamasına oteller ve OTA'lar neden soğuk bakıyor?

TripAdvisor'un yeni uygulamasına oteller ve OTA'lar neden soğuk bakıyor?
Dünyanın en büyük seyahat değerlendirme sitesi TripAdvisor, kendi satış kanalını oluşturarak, Expedia ve Booking.com gibi, dünyanın önde gelen online acentelerinden (OTA) biri olmak istiyor.


TurizmGüncel

TripAdvisor tarafından geliştirilen Instant Booking adlı uygulamayla, seyahatçiler, siteyi terk etmeden rezervasyonlarını yapabilecekler. Uygulama şimdilik sadece mobil aygıtlarda kullanılacak. Şirketin Best Wesern otelleri ile Tingo ve Getaroom gibi küçük acentelerle el sıkıştığı, ancak booking.com veya Expedia gibi online devlerinin TripAdvisor ile anlaşmaya sıcak bakmadığı belirtiliyor. Choice Hotels'in de yılın III. çeyreğinde sisteme dahil olacağı açıklanırken, diğer zincir otellerin katılma konusunda henüz acele etmediği kaydedildi.

TripAdvisor'un stratejisi Lookers into bookers (ziyaretçileri rezervasyon yapan müşteriye dönüştürmek) olarak açıklandı. Sistem üzerinden rezervasyon yapmak isteyenler, uygulamadan ayrılmak zorunda kalmayacak. Yeni uygulamayla birlikte TripAdvisor'un hem tıklanma oranlarında, hem de gelirlerinde artış olması bekleniyor.

Halihazırda TripAdvisor'un metasearch sisteminde bulunan online acentelerin, yeni sistem üzerinden direkt rezervasyon almaya ise sıcak bakmadıkları belirtiyor. Acentelerin uygulamaya soğuk bakmalarının nedeninin ise, piyasada zaten yeterince güçlü olan TripAdvisor'un daha da güçleneceği korkusu.


Bu Haber 25.07.2014 - 15:43:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.