Tamince'den turizm uyarısı

Tamince'den turizm uyarısı
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Rixos Downtown Otel’de Salı Grubu’nu ağırladı. Tamince, ''Turizme ivme kazandıracak projeler geliştirmezsek bu rakamlarda kalırız.'' dedi.


Haber Antalya'da yer alan habere göre, Rixos Downtown Otel’de gerçekleşen geleneksel iftar yemeğinin ev sahipliğini Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince yaptı. İş adamlarıyla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Tamince, yatırımları ve şirketi hakkında kısa bir konuşma yaptı.

'HEYECAN VARSA BAŞARI VARDIR'

Antalya başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında yaptığı yatırımlarla dünyanın gözde otel zincirlerinin başında olan Tamince, iş adamlarına başarılı olmak için gerekli olan tüyoları verdi. Tamince; “Bir insanda heyecan varsa başarı vardır. Heyecan üretkenliği, üretkenlik hedefleri beraberinde getirir” dedi.

'EXPO 2016, ANTALYA VE TURİZM İÇİN İYİ BİR YATIRIM'

Turizme ivme kazandırılması gerektiğini, aksi halde bu rakamlarda kalınacağını belirten Tamince, “Farklı projeler geliştirerek çeşitlendirmeliyiz. EXPO 2016, Antalya ve turizm adına iyi bir yatırım. Bu tarz yatırımlara ihtiyaç var” diye konuştu. Antalya’nın her geçen gün daha modernleştiğini ama bu aşamada iş adamlarına büyük sorumlulukların düştüğünü belirten Tamince, önümüzdeki sezon için Belek’te hayata geçecek olan yeni yatırımının Antalya’ya çok yakışacağını belirtti.

KİMLAR KATILDI?

Fettah Tamince’nin ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe Emin Altıner, Gökalp Dinçmen, Hakan Külahçı, İbrahim Şençan, Nuri Büyükselçuk, Fatih Çaylak, Cemal Babataş, Atıl Pekşen, Çetin Keskin, İrfan Demirok, Ali İhsan Sav, İlhan Gölbaşı, Merttan Koç, Şerife Börekçi, Ali Önal, Nail Karataş, Tamer Uğurluel, Ayla Çekiç, Aykut-Yeliz Ege ve Rüçhan İnan, Burak Özcan katıldı.



Bu Haber 27.06.2015 - 13:31:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zafer Cengiz 02.07.2015 - 11:49

    Özal döneminde gelişme potansiyeli olan turizmde gereken yatırımcılar bulunamıyordu. Devletçe kurulan TEŞVİK sofrasına katılan yatırımcılar, gerekli enerjiyi hemen oluşturdu ama bu heyecan içinde unutulan PLANLI Gelişme sayesinde, turizm pastasında düzen ve huzur kalmadı. Gelişme sıkıntılarını aşmak üzere, 20 yıl sonra yine Devletçe hazırlanan Stratejik Planlama düzeni ise, son 8 Yıldır hala idrak edilmemiş ve Resmi Gazetede unutularak küflenmiştir. Kamu ve Özel kesim İŞBİRLİĞİ Düzeni kurularak, Ulusal Stratejide belirlenmiş olan YAPISAL YENİLENME Süreci ve disiplini gereğince yerine getirilmedikçe, çelişkiler içinde kenini boğarak Kaos Girdaplarına kapılan turizm enüstrisinin (güncel sorunlar düzelse de) keniliğinden düze çıkabilmesi beklenemez. Asıl Kriz de, büyüyen yapıya Çağdaş açıdan ayak uyduramayan ve değişim davetine icabet edemeyen (Yasal Stratejiyi bile keşfedemeyen) Turizm Paydaşlarının dar görüşlü Kısır Zihniyetlerinde düğümlenmiştir. Son 100 Aydır geçerli olan Strateji ise, henüz yolun yarısındadır ve her ay kan kaybeden turizmde, Zararın neresinden dönülse KAR Olacaktır.

  • restman 28.06.2015 - 07:52

    Ah be Fettah Bey, o heyecanı bir yakalayabilseniz neler değişir şu turizmde... Özal döneminden sonra o heyecan kalmadı... Her gelen neredeyse bir tekme vurdu..... turizm eğitimi veren okullardan mezun olanlar bile sektörün içine girince tüm hevesleri kursaklarında kalıyor... Küfürbaz yöneticilerle Turizme ancak arabesk anlayış katılır, başka bir şey olmaz... Gelişim için yeni stratejiler şart... Hayvan ahırına dönen konaklama işletmeleri sürümden kazan yoluyla çalışıyor... Kim gelir sizce bu işletmelerde tatil yapmaya? Ruslarımız vardı, şimdi onları da küstürüyoruz (Halbuki sorunu fırsata çevirip lehimize döndürebilirdik ama bu yönetim kafasıyla olmuyor bu işler??? Evet Türkiye tipi turizm geliştirilmeli, sahilleimizde o kadar aman aman değil, inanın parayı basstıran daha iyi sahillere gidebiliyor... Hadi size bir tüyo vereyim az misaifrli , butik tarzı, yüksek fiyatlı tatil pazarlaması, ama kesinlikle apartçılık, villacılık değil.... şöyle 180200 kişilik her imkana sahip, ala kartlı, makul fiyatlı rest. bar. ve hepsi içinde ortak animasyon etkinlikleri... daha çok fikir var, var da,,, kim yapacak...???

  • BERK 27.06.2015 - 03:06

    Sn Tamincenin Cem Uzanı gönderdikten sonra kalite konusunda otellerini revize etmesi gerekir.(Yiyecekiçecekanimasyoneglencepersonel)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.