'Rus hükümeti iç turizmi canlandırmaya çalışıyor, Antalya için risk'

'Rus hükümeti iç turizmi canlandırmaya çalışıyor, Antalya için risk'
Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Rusya hükümetinin Soçi’de olimpiyatların ardından boşalan 5 yıldızlı oteller ile Kırım’a özel vergi indirimiyle iç turizmi canlandırmayı hedeflediğini, bu durumun Antalya açısından bir risk olduğunu söyledi ve uyardı

 
Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Rusların hükümet politikası nedeniyle Kırım’a yönlenmesinin söz konusu olduğunu bildirdi. Rus turistin dışarıya ilgisini azaltmak için doğrudan hükümet politikası olarak ücretsiz uçak bileti gibi destekler verildiğini belirten Alkaya, Kırım ve Soçi'ye özel turlar, vergi indirimleri gibi desteklerin verildiğini söyledi. Bu durumun da Rusya pazarında Antalya açısından önlem alınması gereken bir risk olarak öne çıktığını belirten Alkaya, şöyle dedi;
"İspanya ve Yunanistan’ın Rus pazarına yönelik atakları sürüyor. İspanya ve Yunanistan, Rus turisti keşfettiğinden beri bu pazara çok ağırlık veriyor. Vize sorununu minimuma indirdiler. Rusların neyi sevdiğini iyi çözdüler ve Ruslara yönelik alışveriş turları yapıyorlar. Marka ülke olmanın avantajıyla ciddi tanıtım yapıyorlar. Yine, Rusların bir Tayland takıntısı var. Yüksek harcama yapan Ruslar, İspanya, Yunanistan, Tayvan gibi ülkelere kaymaya başladı. Rusya’da doların rubleye göre değer kaybetmesi, Rus turisti önemli oranda etkiledi."
  
TEMKİNLİ BİR BEKLEYİŞ DÖNEMİ
 
Ukrayna krizi, Kırım’la ilgili yaşanan sıkıntılar da Rusya’da temkinli bir bekleyiş dönemi başlatttı. En azından yüksek harcama anlamında bunu söyleyebilirim. Ekonomik turlarla gelen Rusların sayısında hatırı sayılır artış var. Tabii bizim Rus turistten beklentimiz bu değil. Biz Rusların ekonomik turlarla gelmesini istemiyoruz. Biz Avrupa pazarında zaten ekonomik turlarla bu açığı kapatıyoruz. Rus pazarından beklediğimiz daha yüksek segment turistin gelerek, lüks odaların, villaların satışının daha fazla olması" (Milliyet.com.tr)


Bu Haber 29.10.2014 - 14:53:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ölçüt yanlış,beklenti yanlış, rakip yanlış 30.10.2014 - 09:25

    Ben anlayamıyorum. Neyi risk? 2 milyon turist gelmiştir topu topu kırıma soçiye. Soçiyle herşey dahil belek otelini rakip görüyorsanız, Havlu atmışsınız demektir. İNek ölülerini geçtiği NİL nehrinde kokan mısırı rakip seçenleride bilyoruz. Çıtayı böyle ufak tutarsanız, her gelen turiste free ne verebilire gelir turizm... üzücü... Klasik dinazor anlayışlar turizmin en büyük tehtidi. Gençlerin yaratıcı fikirlerini yoksayan (yılanın başını ezen) klasik yönetim anlayışındaki yöneticiler, turkiye turizminin sonunu getirecekler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.