Posta yazarı yazdı: Turizmin zorda olması kimin umrunda?

Posta yazarı yazdı: Turizmin zorda olması kimin umrunda?
Posta Gazetesi yazarı Yazgülü Aldoğan, köşesinde Türk turizminin durumunu mercek altına aldı.


Yazgülü Aldoğan'ın yazısından bir bölümünü aktarıyoruz: 

''Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i en son yine türbe açarken gördüm. Kültürden anladığı türbe restorasyonu. Turizmle ise hiç ilgilenmiyor! Oysa turizm sektörü Türkiye’nin su üstünde kalmasını sağlayan bacasız sanayisi. Ve bu aralar hiç keyfi yok. Pek çok nedenden: Rusya krizde ve Rus turist istese de gelemiyor. İngiliz turistler, hükümetleri IŞİD tehlikesine karşı uyardığı için korkudan gelemiyor.

Yerli turist, ramazanda evinden çıkmıyor. Turistik tesisler işçi çıkarmaya bile başladı. Tatile çıkma niyetiniz varsa ve oruç tutmuyorsanız çantayı kapıp gidin. Pek çok tesis yüzde elliye varan ramazan fırsatı sunuyor.

Oteller temmuzda boş, ağustos sonuna kadar dolu! Tüketici için fırsat, tesis sahipleri için ise perişanlık. Yerli turist orucunu bitirip bavulu hazırlayacak ama yabancı turist sayısında beklenmedik düşüşler olabilir. Sınırlarımızda süren savaş herkesi tedirgin ediyor, hele Türkiye’nin IŞİD’e silah ve mühimmat yardımı yaptığı haberleri...

İstanbul sokakları Arabistan’a döndü, Avrupalı turist yok gibi. Zaten Amerikalı turist yoktu, Japon turist de çoktan korkup Avrupa’ya çark etmişti. Peki Turizm Bakanlığı ne işe yarar? Hani kampanyalar düzenleyen, indirimli uçak bulan, bu krizi atlatmaya yardımcı olmak için gayret etmesi gereken bir bakanlık değil mi? Vallahi Ömer Çelik bu bakanlığı hiç mi hiç sevmedi."

Posta.com.tr






Bu Haber 24.06.2015 - 11:28:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hotelier 24.06.2015 - 12:15

    Sayın Aldoğan,biz turizmcilerin (sektörü bırakalı bir yıl oldu gerçi ) dili olmuş.Turizm bakanlığı 2003 yılından beri boş bence .Muhafazakar yönetimlerde bir masaya oturup tartışma ve müzakere kültürü yoktur.Bu Osmanlı dan beri böyledir.Böyle olunca sektörün sorunları üstünkörü şekilde ele alınıp günler kurtarılır.Taki yangın başlayıncaya kadar. ( Şu an olduğu gibi )Bir umut çıkacak yeni koalisyonda, bakanlığı CHP ye verirlerse ve onlarda bu işlerden anlayan kadroları getirebilirlerse Bir derece. Yoksa bu böyle gider....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.