Özyeğin Üniversitesi turizm eğitiminde fark yaratıyor

Özyeğin Üniversitesi turizm eğitiminde fark yaratıyor
Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hakim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

 
Turizm Ajansı tarafından hazırlanan ve TUROB Hotel Dergisi'nde yer alan habere göre Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi, 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağladı. Kayıtlı öğrencilerinin %87’si burslu öğrenim gören üniversite, 5 fakülte ve 3 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla eğitim veriliyor. İstanbul Çekmeköy’de bulunan toplam 220 bin metrekare alan üzerine kurulu kampüsünde Özyeğin Üniversitesi, öğrencileri modern koşullarda ve yüksek teknik imkanlarla hayata hazırlanıyor. Üniversite bünyesinde; Sosyal Bilimler, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik olmak üzere 5 fakülte; Fen Bilimleri, İşletme, Sosyal Bilimler alanında 3 enstitü; Uygulamalı Bilimler, Sivil Havacılık ve Yabancı Diller adı altında 3 de yüksek okul bulunuyor. Özyeğin Üniversitesi geleceğin turizmcilerini ise Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda yetiştiriyor. Yüksekokul bünyesinde Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ile Mutfak Sanatları olmak üzere iki lisans programı bulunuyor.
 
OTEL YÖNETİCİLİĞİ LİSANS PROGRAMI

Otel Yöneticiliği Lisans Programı, dört yıllık lisans eğitimi boyunca konaklama, yiyecek-içecek ve benzeri hizmet sektörlerinde ulusal ve uluslararası alanlarda üst düzey yöneticilik rolü üstlenebilecek ve kendi girişimlerini oluşturabilecek etkin liderler yetiştirmeyi hedefliyor. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Lisans Programı, 2020 yılına kadar uluslararası düzeyde en iyi 20 akademik program arasında yer almayı hedefliyor. Dünya genelindeki Swissotel Hotels & Resorts ile gerçekleştirilen işbirliği protokolü sayesinde öğrenciler stajlarını Swissotel Hotels & Resorts’un farklı şehirlerdeki tesislerinde yapabilme olanağına sahip oluyor. Mezunların Swissotel işletmelerine yapacakları iş başvurusunda önceliğe sahip olması ise önemli bir diğer avantaj. Benzeri bir işbirliği anlaşması The Marmara Collection Group ile imzalanmış. Bu çerçevede başarılı öğrencilerin mezuniyetlerinin ardından “Yönetici Adayı” olarak The Marmara Grubu otellerinde görev alabilmeleri sağlanıyor.
 
SEKTÖRÜN DENEYİMİNDEN YARARLANIYORLAR

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Otel Yöneticiliği Lisans Programı’nın Danışma Kurulu’nda Hülya Aslantaş, Timur Bayındır, M. Talha Çamaş, Enrique Acrich Ecker, Mohamed Hammam, Oya Narin, Deniz Ömürgönülşen ve Hüseyin Öztürk gibi birçok tanınmış isim var. Danışma kurulunun tecrübesini eğitim programına yansıtan Üniversite, iş yaşamına girdiğinde “iş öğrenmekle” zaman kaybetmeyip kariyer basamaklarını hızla tırmanan öğrenciler mezun etmeyi hedefliyor. Otel Yöneticiliği eğitiminde multimedya temelli bir eğitim modeli üzerinden, vaka çalışmaları, sektörel yazılımlarla desteklenen dersler, pratik el becerilerini geliştirmeye yönelik olarak hazırlanmış. Laboratuvar çalışmaları, interaktif simülasyon programları, projeler ve stajların yanı sıra Rusça, Çince, Almanca, İspanyolca gibi seçmeli yabancı dil dersleri güçlü ve kalıcı bir alt yapının oluşmasını sağlıyor. 
 
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI LİSANS PROGRAMI

Program, gastronomi ve mutfak sanatları alanında fark yaratan, girişimcilik ruhuna sahip mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor. Dört yıllık lisans eğitimi boyunca mutfak sanatları ve restoran işletmeciliği alanlarında profesyonel kariyer elde etmek isteyen öğrenciler, Fransa’nın 119 yıllık tarihe sahip Le Cordon Bleu’nun aşçı eğitmenlerinden dersler alıyor.  Aynı zamanda girişimciliği aşılayan bu program, bir yiyecek-içecek işletmesinin nasıl planlanacağı, kurulacağı, geliştirileceği ve işletileceği konularına da yer veriyor. Otelcilik gibi sektörle iç içe olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nın Danışma Kurulu’nda ise Niso Adato, Metin Ar, Vedat Başaran, André Cointreau, Kaya Demirer ve Mehmet Yaşin gibi alanında kariyer sahibi isimler yer alıyor.
 


Bu Haber 27.07.2014 - 10:25:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.