Mustafa Mutlu, Antalya'da yaptıkları 2,200 kişi kapasiteli yeni oteli anlattı

Mustafa Mutlu, Antalya'da yaptıkları 2,200 kişi kapasiteli yeni oteli anlattı
Amelia Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Mutlu, Kızılağaç'ta yaptıkları yeni oteli ve 2015 beklentilerini anlattı.


Savaş Daş - TurizmGüncel

Amelia Hotels bünyesinde 1400 yataklı Amelia Beach Resort ve 700 yataklı Seamelia Beach Resort olmak üzere iki otel bulunduğunu belirten şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Mutlu, Kızılağaç'ta yeni yaptıkları 2200 yataklı 5 yıldızlı Sunmealia Beach Hotel'in ise 2015 yılının nisan ayında hizmete gireceğini açıkladı.

BATILI MÜŞTERİ İLE RUS MÜŞTERİ BAĞDAŞMIYOR

Amelia Hotels müşterilerinin ağırlıklı olarak Avrupa pazarından geldiğini belirten Mutlu, otellerinde Rus misafir sayısının az olduğunu, var olan Rus müşterilerin ise Avrupa üzerinden gelenlerden oluştuğu bilgisini paylaştı. Mutlu, “Rus ve Avrupalı misafirler birbiri ile çok fazla bağdaşmıyor. Ağırlıklı olarak Batılı misafir aldığımız için, ister istemez önceliklerimizi de onların beklentilerine göre şekillendiriyoruz. Bu, başka ülkelerden gelen misafirlerin aradığını bulamadığı anlamına gelmiyor çünkü otelimize misafir olan herkes memnun ayrılıyor.” dedi.

YENİ OTELİN ÖN REZERVASYONU YÜZDE 80 ORANINDA YAPILDI

Yeni yaptıkları Sunmelia Beach Resort'ün de her şey dahil konseptinde hizmet veren 5 yıldızlı bir otel olacağını kaydeden Mutlu,  yüzme havuzu, mini kulüp, kaydırak gibi ünitelere önem verdiklerini, standart odaların yanında çok sayıda süit ve collection odanın da  bulunduğunu anlattı. Mutlu, yeni yapılan otelin ön rezervasyonlarının ise şimdiden yüzde 80 oranında gerçekleştiğini ifade etti.

EN BÜYÜK SORUN PERSONEL

Antalya'nın geneli bir yana, sadece Manavgat'ta yılda 10 bin yeni yatağın devreye girdiğini belirten Mutlu, “Bu da sadece Manavgat'ta her yıl yaklaşık 8 – 10 yeni otelin hayata geçmesi demek. Bu nedenle ciddi bir personel sıkıntısı yaşanıyor. Hizmet sektöründe aşağı yukarı 3 misafire bir personel düşüyor. Bin 500 kişilik bir otelde ortalama 300 – 350 personel çalışıyor. Ortalama büyüklükteki bir fabrikada çalışan insan sayısı ise 150. Diğer bir konu ise işletmelerin 6 – 7 ay çalışması ve bunun neticesinde personel sürekliliğinin olmaması” dedi.

DÜŞÜK VE YÜKSEK SEZONDAKİ MÜŞTERİ AYNI HİZMETİ ALIYOR

2015 yılı için rahat olduklarını belirten Mutlu, “Rahat olmamızın sebebi şu: Biz bazı otellerin yaptığını yapmıyoruz. Hiçbir zaman yeme - içmeden, barlardan ve servisten kısıntı yapmıyoruz. Yüksek sezonda konaklayan misafir ne yiyip içiyor, nasıl bir servis alıyorsa, nisan ayında 30 Euro'ya konaklayan misafir de aynı şeyleri yiyip  - içiyor, aynı servisi alıyor.”değerlendirmesini yaptı.


Bu Haber 18.12.2014 - 21:25:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.