Kocadon: Turistlerde açık alan korkusu oluştu, otelden çıkmıyorlar

Kocadon: Turistlerde açık alan korkusu oluştu, otelden çıkmıyorlar
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Sözcü Gazetesi’nden Özlem Gürses’in sorularını yanıtladı. Bodrum'un bu yılki kaybının yüzde 10 olduğunu belirten Kocadon, nedenini ise son yaşanan gelişmelere bağladı. Kocadon, “İç huzur yoksa iş ve ticaret de olmuyor. İnsanlar eve kapanıyor. Saldırılardan korkan turist otelden çıkmıyor” dedi. Kocadon, hükümete ise “Turizmci zorda, okulların açılışını erteleyin” diye seslendi.


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, turizmin başkenti Bodrum’da bu yıl yaşanan kaybı yüzde 10 olarak açıkladı.

TURİSTTE AÇIK ALAN ENDİŞESİ VAR


Bodrum’a gelen turistlerin açık alan endişesi yaşadığını belirten Kocadon, ‘’Turist var ama otelden çıkmıyor. Nedeni havaların sıcak oluşu ama en çok da saldırı ya da patlama ihtimali… Ülkedeki karışıklık korkutuyor onları.’’ dedi. Esnafın da zor durumda olduğuna değinen Kocadon, şunları söyledi:

‘’Bir kere iç huzur olmayınca iş ve ticaret de olmuyor! Zaten turizmin de ana teması odur, iç huzurun olacak ki eğlenmeye dinlenmeye gidebilesin. Bırakın yurt dışını, Anadolu’dan bile gelecek insanlarımız ortada siyasi bir netlik olmayınca gelmiyor, bekliyorlar. Herkes evinde oturup ‘ne olacak?’ diye bekliyor.’’

OKULLAR BİR HAFTA GEÇ AÇILSIN

Hükümete bir çağrıda da bulunan Mehmet Kocadon, okulların bayram tatilinden sonra açılmasının insanların tatile çıkmaya teşvik edeceğini dile getirdi. Kocadon, şunları söyledi:

‘’Eğer hükümet turizmin yanında yer almak istiyor, turizmciye bir katkı yapmak istiyorsa okulların açılışını bir hafta ileri atsın. Çünkü zaten okullar açıldıktan bir hafta sonra Kurban Bayramı var. Bayramdan sonra açarsa okulları, en azından haziran, temmuz ve ağustosu bir iç siyasi belirsizlikle kaybeden turizmci eylülü kazanabilir.’’

'YUNANİSTAN’DAKİ VERGİLERLE TÜRKİYE’DEKİLER BİR Mİ?'

Sezon başından beri medyada yer alan ‘Bodrum çok pahalı’ eleştirilerine de yanıt veren Kocadon, eleştirileri şu şekilde yanıtladı:

‘’Bizi devamlı Yunan adalarıyla karşılaştırıp ‘Bodrum çok pahalı’ diyorlar. İyi de oradaki alkollü içki vergisi ile buradaki bir mi? En büyük sorunlarımızdan biri ecrimisi. Kıyı kullanımına ilişkin devlete ödenen yüksek paylar. Devletimiz bunu büyük bir gelir kapısı olarak görüyor anlıyoruz, ama bütün yükü de biz taşıyoruz!’’

'BODRUM’U KİMSEYE KURBAN ETMEM'

Kendisine yönelik çok fazla yeni ruhsat verildiği ve Bodrum’un yeşil alanlarının azalmasına sebep olduğuna yönelik eleştirilere de yanıt veren Kocadon, inşaatların çoğunun önceden ruhsat verilmiş projeler olduğunu dile getirdi. Kocadon, ‘’Gündoğan’a son bir sene içinde verdiğim tek bir ruhsat yok! Çünkü imarı durdurdum. İnsanların yasal hakkını ellerinden almaya niyetimiz yok, ama Bodrum’u da kimseye kurban verecek halimiz yok. Bodrum’un şu anda taşı toprağı altın değil pırlanta. Biz bunu korumak zorundayız. Yoksa Bodrum biter! Ben koruyorsam benden sonrakiler de koruyacak. Herkes burada yaşamak, hatta burada ölmek istiyor! Bu nedenle büyük göç alıyoruz zaten, en büyük sorunumuz bu.’’ şeklinde konuştu.

'BODRUM GİBİ BİR YER MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLANIR MI?'

Bodrum’un Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasının kendilerini olumsuz anlamda etkieldiğini söyleyen Kocadon, şunları söyledi:

‘’Bakın en önemli sıkıntı şu; insanların fikri sorulmadan bir gecede Bodrum’da 11 tane belediyenin 10 tanesi kapatıldı. Bölgesine hakimdi belediye başkanlarımız, ihtiyaçları en yakından bilip yazlık kışlık ayarlamaları yapıyorlardı. Bodrum gibi bir yer Muğla gibi bir büyükşehire bağlanabilir mi? Muğla’nın nüfusu 100 bindi, biz Muğla’nın 3 katıyız. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ne yapsın, nereye yetişsin? Şimdi sıkıntı şu: Yetkileri budanmış bir belediye bizimki. Bakın, ulaşıma, suya, kanalizasyona, hiçbirine karışamıyoruz. Sinek ilaçlamasını bile yapmıyoruz! Kala kala topladığımız bir çöp kaldı.’’

Söyleşinin tamamını okumak için tıklayınız.





Bu Haber 04.08.2015 - 10:23:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • TRZMCİ 06.08.2015 - 01:03

    Sn. Kocadon, restoranlardaki pahalılığı lütfen vergilere beğlamayın. İki kişi balık salata, balık rakı içiyor. 8501000 TL arası. Sanki Belediyeniz büyükşehire bağlanmadan önce herşey çok mu iyiydi? Zaten ülkede eğitim sorunu var. Ekim de okul açuılsın. Nisanda kapansın, aman turizme bişey olmasın( Bence bunun konuyu ile alakası yok, tatiller Almanyadaki gibi bölge bölge farklı tarihlerde tatile çıkabilir)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.