Jolly Tur yeni binasını tanıttı, erken rezervasyon verilerini açıkladı

Jolly Tur yeni binasını tanıttı, erken rezervasyon verilerini açıkladı
Jolly Tur Yönetimi, Esentepe’de aralık ayında faaliyete giren yeni genel müdürlük binasında basın mensuplarını ağırladı. Toplantıda erken rezervasyona ilişkin üç aylık veriler açıklandı.

Jolly Tur yeni binasını tanıttı, erken rezervasyon verilerini açıkladı
Jolly Tur yeni binasını tanıttı, erken rezervasyon verilerini açıkladı
Jolly Tur yeni binasını tanıttı, erken rezervasyon verilerini açıkladı

Turizm Güncel

Basın toplantısına Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar, Genel Müdür Figen Erkan ve departman müdürleri katıldı.

Toplantıda, yeni genel müdürlük binasının sosyal ve eğitime odaklanmış yapısı anlatılırken, erken rezervasyonda (17 Kasım 2014’ten bugüne kadar) 3 aylık dönemin sonuçları değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mete Vardar, “Yeni binamızda sizleri ağırlamak istedik. Bu süreç çok kolay olmadı. Onursal Başkanımız Sinan Vardar tarafından kurulan şirketimiz, bugünlere geldi. Sizlere hem yeni binamızı tanıtmak hem de erken rezervasyon verilerini açıklamak istiyoruz. Hepiniz tekrardan hoş geldiniz.” dedi.



Daha sonra sözü Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan aldı. Genel Müdür Figen Erkan, yeni genel müdürlük binası ile eğitim alanları ve sosyal alanlara önem verdiklerini belirtti. Erken rezervasyon verilerine değinen Erkan, konuşmasında şu noktalara değindi;

ERKEN REZERVASYONDA EN YÜZDE 48 ORANINDA ARTIŞ

“2015 yılı için yüzde 15’lik bir büyümeden bahsetmiştik. Yurtiçinde yüzde 48 gibi bir artış gerçekleşti. Oldukça iyi gidiyor. Önümüzdeki aylarda da benzer tablolar olacaktır. Müşteri talepleri her yıl daha öne kaymaya başladı. Satış ortalamalarına baktığımızda kayak bölgeleri de ilk 10’un içine girmiş durumda. İç turizmde Belek, Side, Kemer, Bodrum ve Alanya en çok tercih edilen bölgeler… Uludağ da bu destinasyonları takip ediyor. İlerleyen aylarda bu ortalama biraz düşebilir. Bu yıl iç pazar büyük önem taşıyor. İç pazarda daha fazla talep artışı olacak. Türk halkının ikinci üçüncü tatili yapma şansı olabilecek.

"İSTANBUL ÇIKIŞLI BİR TUR OPERATÖRÜ DEĞİLİZ"

"Yurtdışı satışları da beklentilerimizin üzerinde gidiyor. 2015 erken rezervasyon döneminin ilk 3 ayındaki büyüme oranı yüzde 60 civarında. Yıl toplamında yüzde 40 gibi bir tabloyla sonuçlanacağını düşünüyoruz. Uzun zamandır kültür ve yurtdışı turlarında da farklılık yaratıyoruz. Sadece İstanbul çıkışlı bir tur operatörü değiliz. Türkiye’nin her noktasından seyahat imkanı sağlıyoruz. Yurtdışına gitmek isteyen misafir büyük farklar ödemeden tatile çıkabiliyor. İtalya, Balkanlar, Orta Avrupa, İspanya, Benelüx ülkeleri ve Paris en çok tercih edilen destinasyonlar.  Kıbrıs'ta ise ilk üç aylık büyüme oranı yüzde 30’larda."



KÜLTÜR TURLARINDA YÜZDE 25’LİK ARTIŞ

Erken rezervasyonda kültür turlarındaki artış yüzde 25’e ulaşırken, özellikle bazı bölgelerdeki yüksek talep artışı dikkat çekti. Farklı noktalardan çıkışlı farklı turlar koyduk. Bundan dolayı ciddi bir artış yakaladık.

NERELERDEN TUR DÜZENLENİYOR?

Şu anda Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Mersin, Ankara, Trabzon, Bursa ve İzmir hareketli turlar düzenliyoruz. GAP Bölgesi’ne ise her gün uçak turlarıyla ulaşım sağlıyoruz. Bu yıl Doğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik bir çalışmamız var. Her haftasonu, 'Doğu’nun 3 Gizemi’ ismiyle Van, İshakpaşa Sarayı ve Kars’tan oluşan yeni bir destinasyonu seyahat severlere sunuyoruz.

Kruvziyer departmanımızda ise ilk üç aylık büyüme oranı yüzde 45 civarında. Kruvaziyer, özellikle çocuklu aileler açısından yurtdışına gitmek için en ideal tatil seçeneği. Tüketicilerin bunları da değerlendirmesini isterim.”

YENİ BİNADA NELER VAR?

Jolly Tur’un yeni binası, çalışan memnuniyetine odaklanmış sosyal mekânları ve pek çok alanda eğitime ayrılmış yapısıyla dikkat çekiyor. Yeni binada Jolly Akademi Eğitim Salonu, Seminer Salonu ve Toplantı Salonları olmak üzere 20 kişiden 100 kişiye kadar eğitim verilebilen 3 ayrı eğitim salonuna yer verildi. Verimliliğin artırılmasında çalışan memnuniyetini en önemli unsurlardan biri olarak gören Jolly Tur, bu doğrultuda binada sosyal alanlara da yer verdi. Genel müdürlük binasında çalışanların motivasyonunu yükseltecek Panorama Kafe, uzman eğitmen eşliğinde çalışma imkânı sunan Spor Salonu, parti, aktivite ve eğlence mekânı olarak belirlenen Jolly Club yer alıyor. Ayrıca binada genel alanlarda, çağrı merkezinde ve diğer departmanlarda yer alan 3 dinlenme odasına yer verildi. Dinlenme odalarında tv, play station, dergiler, tavla ve langırt gibi oyunlarla personelin dinlenme vakitlerini daha keyifli geçirmesi hedeflendi.


Bu Haber 25.02.2015 - 11:51:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet dal 26.02.2015 - 03:50

    Tek Kelime ile Bravo Figen Erkan, Figen Erkansiz bir jolly tur dusunemiyorum. Eger Sinan Bey Figen hanimi elinden kacirmis olsaydi bugunlere gelinemezdi... Mete Vardar ile cok iyi bir uyum yakalayip bugunlere geldiler , tebrik ediyoruz bu guzel basarilarindan oturu Selamlar www.atolltourism.com

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.