İşte Gazze saldırısının İsrail turizmine maliyeti: İpteller % 30'a dayandı

İşte Gazze saldırısının İsrail turizmine maliyeti: İpteller % 30'a dayandı
İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar kendi turizmini vurdu. Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinin İsrail operasyonlarını durdurduğunu açıklamasının ardından, bu ülkeye yönelik ileri tarihli rezervasyonlardaki iptal oranının yüzde 30'u bulduğu, çok sayıda ziyaretçinin ise iptal koşullarını araştırdığı belirtiliyor.


TurizmGüncel

İsrail Seyahat ve Turizm Birliği Başkanı Yossi Fattal, şu ana kadar ülkede bulunan turistlerin yüzde 25'lik bölümünün İsrail'i terk ettiğini açıkladı. Buna karşın, İsrail Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Shmuel Maron, ülkeyi terk eden turist sayısının büyütülecek bir miktarda olmadığını iddia etti.

İsrail Otelciler Birliği tarafından açıklanan rapora göre ise, saldırılar başlar başlamaz misafirlerin yüzde 30 – 40'lık bölümü otellerini planlandan önce terk etti. Raporda ayrıca, ileri tarihli rezervasyonların yüzde 30'unun da iptal edildiği kaydedildi.

Seyahatlerin iptal edilmesi yerine ertelenmesi için acenteler, havayolu şirketleri ve otellerle ortak çalışma yürüttüklerini belirten Fattal, iç turizmdeki kayıpların da ciddi boyutlara ulaştığını aktardı. Fattal'ın paylaştığı verilere göre, İsrail içinde tatil yapmak isteyen İsrail vatandaşlarının yüzde 20'lik bölümü rezervasyonlarını iptal etti. Otelciler Birliği ise, özellikle Güney İsrail otellerine dönük kitlesel iptallerin yaşandığını ve bölge otellerindeki doluluk oranlarının yüzde 20 – 30 seviyelerine gerilediği ifade edildi. Tatilini yurtdışında geçirmek için rezervasyon yapan İsrail vatandaşlarının yüzde 10'unun da rezervasyonlarını iptal ettiği bilgisi verildi.


Bu Haber 23.07.2014 - 11:19:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.