Atilay Uslu: Türkiye'ye dönük talep düşüşünü engellemeye çalışıyoruz

Atilay Uslu: Türkiye'ye dönük talep düşüşünü engellemeye çalışıyoruz
Corendon Grubu’nun kurucu ortaklarından Atilay Uslu, tur operatörü gözüyle Hollanda pazarını ve Türkiye’ye yansımalarını değerlendirdi.


Eda Özsoy – Turizm Güncel

2015 için Türkiye’nin şu anda yüzde 23 oranında eksi gözüktüğünü kaydeden Uslu, “Yunanistan yüzde 22 artışta, ispanya yüzde 8 artışta. Türkiye şu anda büyük bir ekside.. Bu da çoğunlukla pahalı otellerde eksi gözüküyor.

BÖLGESEL SORUNLAR BÜYÜK PROBLEM

En büyük problem, bölgesel sorunlar.. Suriye, Antalya’ya yakın olarak görülüyor ve Türkiye’ye gitmekten çekiniyor. Marketingi daha önce başlatmamız gerekiyor. Bizde de yüzde 10 civarında bir eksi var” bilgisini verdi.

İNTERNETE GEÇ GEÇENLER İFLAS ETTİ

Tur operatörlerinin iflas etme nedenlerini ‘internet ortamına geç geçmelerine’ bağlayan Uslu, “Biz tüm yatırımlarımızı internete yatırdık. Bu yatırımları yapmazsanız sonun başlangıcı olur. Bakın OAD mesela. Yatırım yapamadılar ve battılar. Thomas Cook’un da Hollanda’da baya problemleri var.” dedi.

DÜŞÜŞÜ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ

Türkiye olarak bu yıl 500 bin paks hedeflediklerini bildiren Uslu, filolarındaki uçak sayısını bu yaz 16, 2016'da ise 18'e yükseleceklerini ifade etti. Türkiye'ye dönük talep düşüşüne izin  vermemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Uslu, “İndirimden ziyade kampanya yapmak gerekiyor. Bunun için elimizden gelen çalışmaları yapmaya hazırız” diye konuştu.

Atilay Uslu, Alman pazarına daha çok uçak koltuğu ve yerler satarak girdiklerini, 2015 yılında zararlarını sıfıra düşürmek istediklerini de sözlerine ekledi.

 


Bu Haber 30.11.2014 - 18:24:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.