Alman tur operatörü otelcilikte büyüyecek, Türkiye de hedefte

Alman tur operatörü otelcilikte büyüyecek, Türkiye de hedefte
Alman tur operatörü Schauinsland-Reisen, durgun geçen sezona rağmen otel ve seçkin ürünler alanlarında yatırımlarına devam edeceğini duyurdu. Tur operatörü bu kapsamda Türkiye’de de yeni oteller açacak.


TurizmGüncel – Dış Haberler
 
Uzun yıllar boyunca yüksek büyüme oranları yakalayan Almanya’nın altıncı büyük tur operatörü Schauinsland-Reisen, 2015-2016 yılını görece durgun geçirdi. Bu dönemde 1.1 milyar euro ciro yapan ve 1.4 milyon müşteriye ulaşan tur operatörünün karında ise açıklanmayan bir miktarda düşüş yaşandı. Ancak, geçtiğimiz günlerde 2017 yaz programını açıklayan şirket, hem satın almalarla hem de özel ortaklıklarla portföyüne yatırım yapmaya devam edeceğini açıkladı. 

İLK HAMLE KADRO BÜYÜTMEK OLACAK

Şu anda 380 kişilik bir personel kadrosu olan grubun ilk önemli adımı Duisburg’daki merkez ofisini genişleterek önümüzdeki yıllarda kadrosuna 250 kişiyi daha katmak olacak. 
 
‘’YENİ SATIN ALMALAR OLABİLİR AMA…’’
 
Bu yılın başında, çoğunlukla Schauinsland-Reisen tatillerini satan bölgesel seyahat acentesi zinciri Funexpress’i satın alan tur operatörünün sahibi ve başkanı Gerald Kassner, bu tarz yatırımlara her zaman açık olduklarını doğrulasa da, büyük ölçekli bir dağıtım ağı oluşturmak gibi bir planları olmadığını ifade etti. 

OTELCİLİKTE DE BÜYÜME HEDEFLİYOR

Otelcilik alanında da büyümeyi hedefleyen Schauinsland-Reisen , geçtiğimiz aylarda Mayorka’daki 4 yıldızlı Eva Park’ı satın almış, renovasyondan geçirdikten sonra Bahia Cala Ratjada ismiyle yeniden hizmete açmıştı. Başta bazı problemlerle karşılaşsalar da otelin şu anda oldukça iyi gittiğini belirten tur operatörünün turizm sorumlusu Andreas Ruttgers, ‘’Holidaycheck’te yüzde 93 tavsiye oranına ulaşmış olduğumuzu gururla belirtmek isterim.’’ ifadelerini kullandı. 
 
TÜRKİYE’DE DE YENİ OTELLER AÇACAK
 
Tur operatörünün bu tarz yatırımlarını artırmayı planladığı ve programındaki otel sayısını 400’e çıkarmayı hedeflediği belirtiliyor. Bu amaçla, Mayorka, Yunanistan ve Türkiye’de daha fazla otel açılacağı da gelen bilgiler arasında. 
 
EN BÜYÜK YATIRIM HAVA YOLU ŞİRKETİNE

Tur operatörünün en fazla öne çıkan yatırımı ise, geçtiğimiz günlerde Alman charter hava yolu şirketi Sundair’ın yüzde 50’lik hissesini satın alması oldu. Schauinsland-Reisen, 3 adet  A319  Sundair uçağı ile Almanya'dan Türkiye, İspanya, Bulgaristan, Mısır ve Yunanistan'a tarifesiz uçuşlar yapmayı planlıyor. Uçaklardan birinin Frankfurt’ta konumlandırılacağı ve ilk uçuş Hurghada’ya olmak üzere nisan ayında uçuşlara başlayacağı belirtiliyor. Bir diğer uçak ise Berlin-Tegel’de konumlanacak ve ilk uçuşu haziran ayında Yunanistan’ın Heraklion Havalimanı’na gerçekleştirecek. Diğer uçağın ana havalimanının neresi olacağı ise henüz açıklanmadı. 
 
KOLTUKLARIN YARISINI BAŞKA TUR OPERATÖRLERİ SATACAK

Schauinsland-Reisen, bu uçaklardaki her uçuşta koltukların yarısını satacağı, diğer koltukların ise diğer tur operatörleri tarafından kullanacağı belirtiliyor. 
 
Konuya dair konuşan Schauinsland-Reisen Başkanı Kassner, büyük tur operatörlerinin şimdiden uçaklarda kapasite reserve ettiğini açıkladı. 



Bu Haber 20.10.2016 - 14:07:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.