'40 bin turizm çalışanı işini kaybedebilir'

'40 bin turizm çalışanı işini kaybedebilir'
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın mart ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Davut Çetin, turizmdeki kriz ortamı ve bunun istihdama olası etkileri konusunda değerlendirmelerde bulundu.


Davut Çetin, Berlin ve Moskova turizm fuarlarındaki izlenimlerini meclis üyeleri ile paylaştı. Çetin konuşmasında şu noktaların altını çizdi:

"Piyasada durgunluk kadar bizim en önemli diğer konumuz turizmdeki durumdur. Geçtiğimiz günlerde Berlin ve Moskova Fuarları’na katılım sağladık. Bu iki fuar bu yıl her zamandan daha önemli hale geldi. Berlin Fuarı’na Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Moskova’ya ise Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katıldılar."

40 BİN TURİZM ÇALIŞANI İŞSİZ KALABİLİR

"Almanya pazarında durum olumsuz değil. Ama Rusya için beklentiler olumsuz olmaya devam ediyor. Rusya pazarı demek Türkiye için 4.5 milyondan fazla, Antalya için 3.5 milyon turist demek. Rus turist 9-10 gün kalan bir turist. Bu pazarda %20 düşüş olursa bu Türkiye için milyondan fazla, Antalya için milyona yakın turist, yani doğrudan nereden baksanız 2 milyar dolardan fazla gelir kaybı demektir. Bu, Antalya için 30 bin, Türkiye için 40-50 bin istihdam kaybı ve işsizlik de yaratır. Bunun bir de ticaret sektörüne etkileri var. Dolayısıyla Hükümetin destek önlemlerinin kapsamını ve süresini uzatarak, uygulamaya geçmesini bekliyoruz."


Bu Haber 25.03.2015 - 10:04:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.