2014’te dünyayı gezen turist sayısı 1,1 milyar kişiye ulaşacak

2014’te dünyayı gezen turist sayısı 1,1 milyar kişiye ulaşacak
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) Turizm Barometresi’ne göre, 2014 yılının ilk 10 aylık döneminde uluslar arası turist sayısı 45 milyonluk artışla 978 milyon kişiye ulaştı. Uzmanlar, dünya turizminin yılsonunda yüzde 5 büyüyeceğini ve turist sayısının da yeni bir rekor kırarak 1,1 milyar kişiye ulaşacağını tahmin ediyor.


Turizm Barometresi’ne göre, bu yılın Ocak-Ekim aylarını kapsayan dönemde uluslararası turist sayısı bir önceki yılın aynı döneminden yüzde 4,7’lik artışla 978 milyon kişiye ulaştı.  UNWTO uzmanları, 2010-2020 yılları için öngördükleri yıllık ortalama yüzde 3,8’lik büyümenin devam ettiğini belirtiyor.

Turizm Barometresi’nde yer alan bilgiler incelendiğinde, bu yılın ilk 10 aylık döneminde bölgeler ve büyüme oranlarının şu şekilde yer aldığı görülüyor:  Amerika yüzde 8, Asya ve Pasifik yüzde 5, Avrupa yüzde 4.  Ayrıca, Kuzey Amerika bölgesi yüzde 9, Güney Asya yüzde 8, Güney Avrupa, Kuzey-Doğu Asya ve Kuzey Avrupa ise yüzde 7’lik büyümeler kaydetti.

Büyüme oranlarının 2014’ün rekorlarla kapanacağına işaret ettiğini belirten UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, “Dünyanın farklı bölgelerinde önemli jeopolitik ve sağlık sorunları yaşanıyor. Ekonomik anlamdaki kırılganlık ta devam ediyor. Buna rağmen turizm, karşımıza olağanüstü sonuçlar çıkarıp, yeni istihdam yaratma konusunda en cesur sektör olduğunu kanıtlıyor” dedi.

UNWTO Turizm Barometresi’nden derleyen: Kerem Köfteoğlu




Bu Haber 19.12.2014 - 09:54:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.