Oğuz Kağan Altun

Tanıtımda farklılık yaratmamız lazım

Dünyada kamu ve özel sektörün katıldığı 7 tane büyük turizm fuarı, 79 tane orta ölçekli, 36 tane de yurtdışı temsilcilikleri tarafından iştirak edilen fuar organizasyonu bulunmaktadır.

Özel sektör olarak orta ölçekli olanlara katılamasak da UTRECHT, FITUR, BIT, ITB, MITT, ATM ve WTM gibi büyük turizm fuarlarına hepimiz katılıyoruz. Özel sektör olarak otelimizi ve bölgemizi tanıtıyoruz, dağıttığımız hediyelerle akılda kalmaya çalışıyoruz.
 
Ancak bu tanıtım çalışmasını bizden daha iyi yapan ülkeler var.
 
Buna en yakın örnek komşumuz Yunanistan.
 
Türkiye olarak bizim fuar alanımızın sadece %30 una sahip olmalarına rağmen, alanlarını çok etkin kullanıp değerlendiriyorlar.
 
Hepimiz biliyoruz ki tesislerimizde müşteri memnuniyetinin sağlanması için en önemli birimler mutfak ve animasyon departmanları; memnuniyetin yolu misafirin midesinden ve eğlenebilmesinden geçiyor.
 
12 ay robot gibi çalışıp 1 aylık maaşını 1 haftalık tatile ayıran milyonlarca misafir var ve tek istedikleri yemeklerin çeşitli olmasa da lezzetli olması ve sabah-akşam aktivitelerinde iyi eğlenebilmek.
 
Eğer bir misafire başını yastığa koyduğunda ‘’bugün ne güzeldi, ne eğlendik’’ dedirtebiliyorsanız, hayırlı olsun sürekli bir misafiriniz ve gönüllü bir satışçınız oldu.
 
Turizm fuarlarında şahsen bakanlığımızdan beklediğim; tanıtım için kiraladığımız alanın belli bir kısmını, yemeklerimizin servis edilebileceği ve yöresel kıyafetli 3-5 folklor ekibi ile oraya gelen katılımcıları eğlendirebileceğimiz bir alan olarak kullanabilmemiz.
 
Bir hafta önceden en iyi aşçılarımızı ve servis personelimizi gönderilim, hazırlıklarını yapsınlar. Ücreti karşılığında hizmet sunsunlar, gelenler caciki yerine cacık , dolmadaki yerine dolma yesinler. Bize ait olan zeytinyağlılarını mezelerimizi tatsınlar, yöresel şaraplarımızı servis edelim onlara.
 
Hep beraber eğlenelim, karnaval havası yaratalım.
 
Öyle sıcak karşılayıp eğlendirelim ki onları, ‘’biz burada bunu yaşadıysak, Türkiye’de ne yaşarız’’ diyerek merak etsinler ve heyecanlansınlar.
 
Türkiye olarak çocuk konsepti ve bir karakter yaratalım mesela; birkaç kişiye bu kostümü giydirip fuar alanının her köşesinde gezdirelim. Karakterin o ülkenin diline çevrilmiş tatil maceralarını anlatan kitaplarını dağıtalım, çocukların dikkatini çekelim.
 
Her otel bu kostümlerden alsın, haftada bir iki defa karakterimiz mini diskoya gelip çocuklara merhaba desin. Bunu yıllardır her otelde çalan ram zam zam şarkısı gibi düşünün.
 
Gençler için bir disko yaratalım, fuar alanında gece hayatını yaşatırken bir barkovizyondan turistik yerlerin, turların, eğlenebilecekleri mekanların, otellerin tanıtımını yapalım.
 
Unutmayalım ki fuar alanına gelip keyif alan her 100 kişi, 1000 kişinin tatil planını etkileyebilir.
 
Benim izlenimim ve naçizane düşüncelerim bu; eminim sektörde yıllardır görev alan tecrübeli turizmci büyüklerimin çok daha iyi fikirleri vardır.
 
Bunları birleştirip, temsilciler aracılığıyla bakanlığımıza sunmakta yarar var diye düşünüyorum.
 
 
 

Bu Makale 25.05.2015 - 14:47:55 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Oğuz Kağan ALTUN 02.06.2015 - 04:17

    Çok teşekkürler Sn. Hasan GENEŞGE Bey onurlandırdınız beni. Saygılarımla

  • hasan geneşge 18.05.2015 - 03:59

    Sayın Oğuz Kağan ALTUN Yazılarınızı büyük bir ilgi ile takip ediyorum. Sektörde sizin gibi genç, bilgili gayretli ve başarılı birini görmek bizlerin turizm adına umutlandırıyor. Bir turizm lisesi idarecisi olarak, sizi öğrencilerimize örnek göstermekten gurur duyuyoruz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.