Sabahattin Duman

2015 otelci senaryoları

Eski bir patronumdan ve sonrasında egeli zeytincilerden öğrendiğim, bazı seneler zeytinin az meyve verdiği ve 2015 sezonun zeytinin meyve vermediği sene olacak gibi...

Bu sezonun profesyonel yönetici ve işletmecilerin vereceği tepkiler farklı olacaktır.

Mazeretçi Yönetici:

"Ne yapalım madem zeytin meyve vermiyor,sorun bizde değil geçen sene uyguladığımız politikayı uygulasak ve sonuç iyi olmazsa suçu zeytine yıkarız."

Gergin Yönetici:

"Bu sene hiç iyi görünmüyor. Eleman almada acele etmeyelim,son dakikaya kadar şartları zorlayalım. Bakım onarım işlerinde çok gerekli olmayanları erteleyin. Gözle görülen yerleri boyayıp geçelim. Kırmızı eti azaltsak diyorum. Chiveas Regal'i de menüden kaldırsak mı?".

Yerlici Yönetici:

"Sıkıntı yok iç pazarın en sağlam acentesinden çeklerimi de aldım, Acente düşünsün."

Çevresi geniş otelci:

"Ya ne olur bizim otelimize? Tanıdıklarım gelse yeter"
 
Patronun yeğeni yönetici:

"Çocuklar aksiyon maksiyon rakam önemli değil oteli dolu gösterelim dayıcığıma."

İstihbaratçı yönetici:

"Ahmet'ciğim benim otelde durumlar fena değil,fakat piyasa sıkıntılı diye kulağıma geliyor. Sizin tarafta durumlar nasıl? Sende hangi acenteler iyi bu sene? Aksiyon yaptın mı?"

İcazetçi Yönetici:

Sezonun ortasına doğru "Efendim geçen ay size yazmıştım,dün gönderdiğim hatırlatma  e-mailimi de okumadınız galiba bu sene Rusya da devalüasyon oldu,bizim anlaşmalı olduğumuz operatör battı. Anlaşma ile aldığımız çekler bir işe yaramıyor. Siz nasıl emrederseniz diye cevabınızı bekliyorum."

Yusuf Yusuf Yönetici:

"Abi ne olacak busene? Rusya,Azerbaycan sorunlu. Euro,Dolar zıpladı. Patron da hafta sonu geliyor. İyi bir haber veremesem eyvah eyvah.."

Çağdaş Profesyonel :

"Rus pazarı ile ilgili anlaşmamız yok. Fakat Rus pazarı anlaşması olan yani ve iyi yatırım yapmış oteller ilave önlem alacak ve bizim müşterimizi cezp edecek  aksiyonlar uygulayacak. Bizi en azından eski misafirlerimizi elimizde tutmalı ve ilave talep yaratmalıyız. Pazarlama bütçesini biraz artıralım. Maliyetleri düşürmek için neler yapabiliriz? ... "

Patron kişilikli Profesyonel :

"Arkadaşlar,Geçen yıl hedeflerimizi yakaladık bu yıl yakalamamamız için bir neden yok. Satış, Eğitim, tanıtım ve maliyet bütçelerimizi gözden geçirmeliyiz."

Bütün bunlar hayalidir ve gerçek kişilerle bir bağlantısı bulunmamaktadır.

Sabahattin DUMAN
BOYD Genel Sekreteri / Bitez Kassandra Hotel Gen. Müdür



Bu Makale 05.06.2015 - 09:50:34 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Ali Kaygısız 30.04.2015 - 11:10

    Bu ara moda oldu ,yöneticilere herkes saydırıyor.Fakat bir yöneticinin böyle yazı yazmasını anlayamıyorum. Siz yukarıdaki modellerden hangisine giriyorsunuz onuda yazsaydınız daha açıklayıcı bir yazı olurdu.

  • Şükrü Çelik 30.04.2015 - 08:23

    Sabo Merhaba, Yılların tecrübesi ve özeti bu olsa gerek. Kişilerle bağlantısı olma ihtimali yok. Zaten kimse üstüne almaz kardeşim. Ege tarafları nasıl Zeytin bu sene az mı? İthal zeytin ve zeytin yağıda pahalı be kardeşim:)) Görüşmeyeli uzun zaman oldu. Bir ara görüşelim. Sevgiler Şükrü

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.