Yılmaz Tunç açıkladı: Yüzde 25 kira artış sınırı kalkacak mı?

Yılmaz Tunç açıkladı: Yüzde 25 kira artış sınırı kalkacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira fiyatlarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin 2024 yılının Temmuz ayında son bulacağını açıkladı.


Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla her ay belli olan kira artış oranı geçtiğimiz yıl yüzde 25'te sabitlendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kira fiyatlarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, kira artış sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacağını öngördüğünü söyledi.

Sözcü’de yer alan habere göre Bakan Tunç, "Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla yüzde 25 kısıtlaması sona ermiş olacak. Tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu. Kira konusunun çözümü bol miktarda konut üretmek. Daha fazla konut üretimi kiraların da aşağıya çekilmesini sağlayacak. Gelinen noktada özellikle benim tahminime göre normalleşme olacak. Maliye bakanımızın enflasyon hedefi açıklamalarına baktığımızda kira sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacak gibi görünüyor. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak"

Tunç, 2 Temmuz 2023’ten 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanacağını bildirildi.



Bu Haber 26.02.2024 - 14:35:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.