WOW Istanbul’un toplantı salon sayısı 34’e ulaştı

WOW Istanbul’un toplantı salon sayısı 34’e ulaştı
Turizminin lider markası WOW Istanbul Hotels&Convention Center önemli bir yatırıma daha imza atarak toplantı salon sayısını 34, toplantı kişi kapasitesini ise 6500’e yükseltti. Toplantı kapasitesinin artışı, Yeşilköy bölgesinin İstanbul’un II. Kongre Vadisi olarak gelişmesine önemli katkıda bulunacak.


İstanbul’un kongre turizminde dünya sıralamasında 7.’liğe yükselmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan WOW Istanbul Hotels&Convention Center Genel Koordinatörü Ziya Cihan; “Şehrin potansiyelini ve bize gelen toplantı taleplerini değerlendirdiğimizde kısa sürede İstanbul’un kongre ve toplantı turizmindeki önemi daha da artacaktır. Özellikle bulunduğumuz bölge kongre turizminin gelişimi açısından çok avantajlı. Tüm bunların sonucunda 2011’in Temmuz ayında inşaatına başladığımız yeni bir yatırım gerçekleştirdik. WOW Convention Center artık A ve B olmak üzere iki blok olarak hizmet veriyor. A Blokta yer alan 3108 m2 Safir Salonu ile İstanbul’un en büyük toplantı salonuna sahiptik. Yeni yatırım ile de konaklamalı en büyük toplantı kapasitesine sahip olduk. WOW Convention Center B Blok'ta bölünebilen 21 adet yeni salon bulunuyor. En büyüğü teleskopik tribün sistemine sahip, tavan yüksekliği 7 metre, toplam alanı ise 1180 metrekare olan Yakut Salonu’dur. Yine aynı kompleks içinde yer alacak diğer salonların büyüklükleri 70 ile 225 metrekare arasında değişiyor. Tesiste ayrıca dinlenme, çalışma ve toplantı odalarının bulunduğu bir VIP salonu bulunuyor. Böylece kongre merkezimizin toplantı oda sayısı 13’den 34’e,  toplantı alan kapasitesi 8500 metrekareye, kişi kapasitesi ise 6500’e yükseldi. WOW Convention Center'e yapılan bu yeni proje ile Yeşilköy, İstanbul’un II. Kongre Vadisi olma yönünde büyük bir adım atıyor” dedi.
 
Toplantı olanakları yanında bu proje ile WOW Istanbul Hotels&Convention Center yeni eğlence mekanları ve restoranlara da kavuştu. Restoranların en iddialısı olan Choppers Point Istanbul, Türkiye’de henüz hiç denenmemiş bir konsepte ve dekorasyona sahip. Kullanılan malzemelerin bir kısmı özel üretilip, bir kısmı ise yurtdışından getirildi. Restoranın Mutfak Danışmanlığını ünlü gastronomi uzmanı Osman Serim yaptı. Mönüler için uzun bir çalışma yapıldığını anlatan Ziya Cihan “Osman Bey ve oluşturduğumuz mutfak ekibiyle uzun süre çok özel tatlar üzerinde çalıştılar. Restoran, cafe ve bar olarak da hizmet veren mekanın servisi ve hizmeti kadar logosundan, mönü tasarımına kadar her detayı için çok özen gösterildi. Choppers Point kısa sürede sadece bölgenin değil, İstanbul’un en özel restoranları arasına girdi. Restoranda aynı zamanda bowling salonu ve bilardo imkanı da bulunuyor. Tesisimizde ayrıca ünlü bir fast food zinciri ile balık restoranı da hizmet verecek” dedi. 
 
WOW Istanbul Hotels&Convention Center aynı komplekste 4 yıldızlı WOW Airport Hotel,  5 yıldızlı WOW Istanbul Hotel ve kongre merkezi WOW Convention Center ile hizmet veriyor. Tesisin bu özelliğinin çok önemli olduğunu belirten Ziya Cihan sözlerine şöyle devam etti: “İki otelde 635 oda sayımız ve 1270 yatak kapasitemiz ile İstanbul’un en büyük konaklama kapasitesine sahip toplantı merkeziyiz. Yeni projenin devreye girmesi ile sadece Türkiye’de değil dünyada örneği olmayan bir tesis haline geldik. Yapıları hem tek bir tesis gibi hem de ayrı olarak kullanılabiliyoruz. Bu fiziki yapı yanında deneyimli ekibi, özel ikram konseptleri ile konaklama, kongre, şirket toplantıları gibi her türlü organizasyonda fark yaratıyoruz.”
 


Bu Haber 29.08.2012 - 15:08:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.