Avrupa'da bir hava yolu şirketi iflası daha

Avrupa'da bir hava yolu şirketi iflası daha

Avrupa'da yaşanan hava yolu şirketi iflaslarına bir yenisi daha eklendi. Son olarak İzlanda merkezli bir hava yolu şirketi daha iflas etti.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa'daki hava yolu şirketi iflaslarının ardı arkası kesilmiyor. Air Berlin, Monarch, Alitalia, Small Planet ve Germania'nın iflas ettiği, Flybe'nin ise operasyonlarını durdurduğu Avrupa havacılık sektöründe bir iflas daha yaşandı.

Filosunda 11 uçak bulunan ve 26 destinasyona uçan İzlanda merkezli Wow Air'in de iflas ettiği duyuruldu. Wow Air'in potansiyel yatırımcılardan biriyle yaptığı görüşmenin olumsuz sonuçlanmasının ardından şirketin iflas başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Wow Air'in iflasıyla birlikte binlece yolcunun mağdur olduğu belirtilirken, şirketin iler tarihli rezervasyonlarının sayısı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Uçak biletini kredi kartı ile alanlara bankaları iletişimde geçmeleri çağrısı yapılırken, tur operatörleri üzerinden paket tur alan yolcuların ise garanti altında olduğu kaydedildi.

Wow Air, 2018 yılının ilk 9 ayında 33 milyon dolardan fazla zarar açıklamış ve sonrasında potansiyel yatırımcılarla görüşmeye başlamıştı.



Bu Haber 28.03.2019 - 13:12:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.