Vural Karasu açıkladı: ANEX Hindistan pazarına giriyor 

Vural Karasu açıkladı: ANEX Hindistan pazarına giriyor 
ANEX Grubunun CEO’su Vural Karasu, şirketin Hindistan ve Körfez pazarlarına girmeye hazırlandığını açıkladı.

Turizm Güncel - Özel

ANEX Grubunun CEO’su Vural Karasu, şirketin yeni hedef pazarları ile ilgili Turizm Güncel’e önemli bilgiler verdi. Pazar çeşitliliğinin kaçınılmaz hale geldiğini kaydeden Karasu, hedefteki en büyük pazarın ise Hindistan olduğunu vurguladı.

“Hindistan ve Körfez ülkelerine ciddi operasyonlar planlıyoruz”

Rusya pazarında son dönemde yaşanan gelişmelerin (uçak krizi, kur artışı, psikolojik durum, savaş) büyük bir pazara bu denli bağımlı olmanın sakıncalarını ortaya koyduğunu belirten Vural Karasu “Bu nedenle pazar çeşitliliğini artırmaya dönük planlamalar yaptık. Burada başı Hindistan ve Körfez ülkeleri çekiyor. Bu bölgelere ciddi operasyonlar planlıyoruz. Türkiye’de THY dışında geniş gövdeli uçaklara sahip tek hava yolu MGA (Mavi Gök Havacılık). Bu uçaklarımızı kullanaraka uzak mesafe destinasyonlara uçmayı ve pazarlarımızı çeşitlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Inventum Global ile yollarımızı ayırdık”

Hindistan pazarına ANEX ve onun alt markaları ile gireceklerini ifade eden Karasu, “ANEX’in ortağı olduğu Inventum Global Hindistan pazarında güçlü ve tanınan bir şirket. Alt marka anlamında öncü rolü Inventum Global mi oynayacak?” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

Inventum Global ANEX Grubunun bir markası değil. O Neşet beyin Bünyat bey ile gönül ortaklığına dayanan bir işti. Bendeki bilgiye göre yakın zaman önce de aralarında konuşarak bu ortaklığı bitirdiler. Hindistan pazarında direkt olarak ANEX’e bağlı markalarla faaliyet göstereceğiz.

Öte yandan, ANEX olarak Inventum Global’i desteklemeye devem edeceğiz. Bizim Hindistan pazarında olmamızdan en büyük faydayı sağlayacak olan şirket de yine Inventum Global olacak. Hem Bünyat bey ile dostluğundan dolayı Neşet bey, hem de ANEX Inventum’a elinden gelen desteği verecek.”

“Yeni pazarlara uçmak şart oldu”

Rusya pazarının olmadığı veya zayıf kaldığı denklemde ne otelcinin ne de tur operatörünün para kazanabildiğini anlatan Karasu, Avrupa pazarlarının kazançlı olmadığını ve yeni pazarlar açmanın şart olduğunu ifade etti. Hindistan’ın dışında bir diğer hedef pazarlarının Körfez ülkeleri olduğunu belirten ANEX Grubunun CEO’su, hem Hindistan hem de Körfez ülkeleri için uçuş başvuruları yaptıklarını bildirdi.


Bu Haber 27.09.2023 - 06:24:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.