Vehbi Koç'un 54 yıllık Divan oteli nisanda tekrar açılıyor

Vehbi Koç'un 54 yıllık Divan oteli nisanda tekrar açılıyor
Yıkımı 2008 yılında tamamlanan ve 50 milyon dolar sermaye ile yenilenen otel, 75 ülkede 700’den fazla üyesi bulunan ‘Preferred Hotel Group ile de anlaşma imzaladı.


Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç tarafından 1956 yılında yüzde 100 yerli sermayeyle açılan Harbiye’deki Divan İstanbul Oteli, baştan aşağı yenilendi. Otelin nisan ayında açılacağı tahmin ediliyor.

Boğaziçi mimarisinden esinlenerek tasarlanan cumba tarzı pencereleri ve eski İstanbul taş evlerini andıran dış cephesiyle dikkat çeken Divan İstanbul Oteli, yıkımı 2008 yılının Aralık ayında tamamlandıktan sonra yenilenme sürecine girmişti. 

50 milyon dolarlık yatırımla yenilenen otelin dış cephe ve iç mimarisi Legion d’Honneur unvanına sahip dünyaca ünlü Fransız mimar Thierry W. Despont’a, mimari projeleri ise Akan Mimarlık’tan Tanju Verda Akan’a ait. 

İçinde 228 oda, iki restoran, Divan pastanesi, kapalı ve açık otopark, fitness, SPA, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, toplantı salonları bulunacak olan otele bir de helikopter pisti yapıldı.  İstanbul’un mimari ve kültürel özelliklerini taşıyan yeni Divan Otel müşterilerine uluslararası servis ve hizmet kalitesi sunmayı planlıyor. 

75 ülkede 700’den fazla üyesi bulunan ‘Preferred Hotel Group’ ile anlaşan Divan Oteller Zinciri, yenilenen Divan İstanbul ile dünyaca ünlü otellerle aynı kulvarda yarışmaya talip. 53 yıl sonra orjinal boyutlarına sadık kalınarak inşa edilen otel, özellikle Türk ve Japon mutfakları ile adından söz ettirecek. (Milliyet)


Bu Haber 06.02.2011 - 19:21:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.