Vedat Milor: 'Sana ne lan' deyip beni denize doğru itti

Vedat Milor: 'Sana ne lan' deyip beni denize doğru itti

Yemek ve şarap eleştirmeni Vedat Milor, Burgazada'da masa atarak yolu kapattığı için ikaz ettiği bir restoranın çalışanı tarafı tarafından ''Sana ne lan fazla konuşma'' denilerek denize itildiğini ve düşmesine ramak kaldığını açıkladı.


Vedat Milor başından geçenleri Twitter hesabından paylaştı. Burgazada'da rıhtıma yakın restoranların belediyenin çizdiği sınırları ihlal edip masalarıyla neredeyse geçecek yer bırakmadığını belirten Milor, ''Bazı restoranlar fazladan bir masa daha koyup yürümeyi imkansız hale getiriyorlar. Ada Keyf Restoran’ın önünden geçerken benzer bir sorun vardı ve ben de ilgili bir çalışanı ikaz ettim. Ancak çalışan “sana ne lan, fazla konuşma” diyerek beni denize doğru itti. Düşmeme ramak kaldı.'' dedi.

Milor açıklamasının devamında şunları söyledi:

''Açık biçimde kanuna ve nizama aykırı olan bir uygulamayı ikaz ettiğim için uygulanan bu kaba kuvvet düşündürücü. Bu restoranın sahiplerinden birinin Belediye Başkan yardımcısı olması iki kere düşündürücü ve üzücü. Geriye doğru denize düşsem boynum kırılabilirdi.

Çok üzücü bir olay daha var: Restoran sahipleri benim çalışana hakaret ettiğimi iddia etmiş. Öyle bir şey söz konusu değil tabii ki. Vapurda dönerken gittiğim restoranla ilgili düşüncelerimi ses kaydına aktarıyordum. Allahtan bu açık kalmış. Olan biten her şey orada.

Amacım çete, dağ kanunlarına aynı şekilde yanıt vermek değil. O yüzden kötü yorum bırakma, bizzat arayıp taciz etme gibi yaklaşımlar doğru olmaz. Yapılması gereken şey belediyenin o bölgeyi geçişe uygun hale getirmesi.''

Ada halkı da şikayetçiymiş

Sol Haber'in görüşlerine başvurduğu Burgazada sakinleri, restoranların gerçekten ada sakinlerini rahatsız ettiğini, yürüme yeri olmadığı için defalarca Belediye'ye şikayette bulunduklarını belirtiyor.

Belediye Başkanı Erdem Gül'ün seçilmeden önce bu sorunu çözeceğine dair söz verdiğini ancak henüz bir adım atılmadığını belirten ada sakinleri, Ada Keyf Restoran'ı işletenin Adalar Belediyesi Meclis Üyesi ve Belediye Başkanvekili Fatma Bucak olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi inceleme başlattı

Vedat Milor’un, yaşadığı şiddet olayını twitter hesabından paylaşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili inceleme başlattı:



Bu Haber 30.07.2019 - 14:16:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • MC ENROE 31.07.2019 - 08:37

    varsa sıkıntın gider şikayet edersin. Ülkede iki yemek yorumu yapıp kendini herşeyin üstünde gören ya! entel dolu... yada külli dantel cahiller .... Her kimsen Mr. Miror once ayna kardeşim

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.