TÜRSAB'dan İkbal Turizm açıklaması: Kapatıldı!

TÜRSAB'dan İkbal Turizm açıklaması: Kapatıldı!
İkbal Turizm'in sahibi Kadir Ümit Bulut

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, hac ve umre turizmi yapan İkbal Turizm'in bakanlıkça kapatıldığını duyurdu.


17 şubesiyle faaliye gösteren İkbal Turizm'in, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 3 yıl süreyle hac ve umre organizasyonlarından men edilmesine rağmen faaliyetlerine devam ettiği gerekçesiyle işletme belgesi iptal edildi.

Söz konusu şirketin bakanlık oluruyla faaliyetlerine devam ettiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, şirketin işletme belgesinin iptal edildiğine dair bilginin İkbal Turizm'e ve şirketin 17 şubesine ulaştırıldığı kaydedildi.

TÜRSAB'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu’nun 16.01.2018 tarihinde verdiği karar ile 3 yıl süreyle hac ve umre organizasyonundan men edilen Adres Tour Turizm’in (İkbal Turizm ve Seyahat Limited Şirketi), seyahat acentası işletme belgesi, bu men kararına uymaması sebebiyle T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 27.11.2018 tarihinde iptal edilmiştir.

Ancak bazı internet haber sitelerinde bu seyahat acentasının Bakanlığımız oluruyla acenta faaliyetini sürdürdüğü yönünde haberler yer almaktadır.

Haberde bahsi geçen firma ile ilgili ne Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ne de Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un TÜRSAB’dan herhangi bir talebi olmamıştır.

Söz konusu acentanın işletme belgesinin iptali işleminin durdurulmasına yönelik iddiaların aksine; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletme belgesinin iptali 27.11.2018 tarihinde makam oluru ile gerçekleşmiş ve iptale ilişkin yazı acentanın merkezi ile 17 şubesine ve ilgili diğer bütün birimlere T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bildirilmiştir.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı kurallara uymayan, işletme belgesiz faaliyet gösteren seyahat acentalarının tüketici mağduriyetlerini önlemek adına denetlenmesi ve kapatılması hususuna büyük önem vermektedir.

TÜRSAB Denetim Ekipleri, kurallara uygun faaliyet göstermeyen seyahat acentalarını tespit etmek için saha denetimlerine 7 gün 24 saat devam etmektedir.

Hac ve Umre faaliyeti gösteren, ancak kurallara uygun hareket etmeyen söz konusu seyahat acentası hakkında gelen şikayetler üzerine merkez ofisi ve şubeleri, TÜRSAB Denetim Ekipleri tarafından denetlenmiş, tüm tutanaklar hassasiyetle tutulmuştur.

Firma ile ilgili yürütülen süreç, TÜRSAB’ın kurallara uygun olmayan her seyahat acentasına yönelik uyguladığı bir süreçtir. Dolayısıyla Bakanlığımızdan bu konu ile ilgili herhangi bir talimat alınmamıştır.



Bu Haber 28.12.2018 - 08:28:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Orhan bektaş 20.07.2019 - 09:50

    Ikbal turizm e verdiğim para haram zıkkım olsun geçen sene 3 kişi umre vazifesini yapması için oğlum ve 2 yeğenimi gönderdim çocukları umreye değilde sanki eziyet kampına göndermişim şikâyetlerime nereden başlasam diye düşünüyorum.mesala yemekhane tam bi felaket yemeği dağıtacak ne personel var nede muhatap hertaraf leş gibi kalacağın oda ondan daha berbat çarşaflar değişmiyor klima bozuk buzdolabı bozuk yiyecekler hep bozuldu ve atıldı muhatap yok ibadete mi gidiyorsunuz savaşamı belli değil kısacası tam bi rezillik birdaha mı asla.....ve tüm eş dost arkadaşlarımla bu durumu paylaşıp ikbal turizimle gitmemelerini söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim...Rabbimden tek isteğim verdiğim paranın hayrını görmemeleri hakkım kuruşuna kadar haram zıkkım olsun inşallah...Amin...

  • İbrahim hayran 23.02.2019 - 03:26

    Kendisine yasak getirilmesine rağmen bir firmanın başka firma vizesiyle ancak kendi ismini taşıyan sırt ve bagaj çantasıyla umrede faal olduğunu gördük bu ne kadar etik acaba bir de umrecileri aldtmak değilmidir alınan önlemlerin yeterli olmadığını düşünüyorum.bir de sadece ikbal turizm değil başka firmaların liyakatsız ve görevlilerinin bilgisiz olfğununu gördüm yetkileri bu gibi konularda tedbir almaya davet ediyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.