TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya'dan Bakan Ersoy'a sert tepki

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya'dan Bakan Ersoy'a sert tepki
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Meclis'e sunulan kanun taslağında otellere transfer hakkı tanınmasına sert tepki gösterdi.

Meclis'e sunulan Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde otellere transfer hakkı getirilmek istenmesine TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya sert tepki gösterdi. Düzenlemenin yasalaşması durumunda oteller, 2900 cc ve üzeri motor hacmine sahip kendi araçlarıyla transfer yapabilecek. Oteller, bu kategoride 5 tane araca sahip olabilecek.

''Göreve geldiğinden bu yana seyahat acentelerinin lehinde bir şey yapmadı''

Değişikliğe tepki gösteren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 'Sayın Bakan göz göre göre seyahat acentelerinin ekmeğiyle oynuyor. Sayın Bakanla bu konuda daha önce de karşı karşıya gelmiştik. TÜRSAB'a karşı takındığı olumsuz tavrın sebeplerinden biri de budur. Göreve geldiğinden bu yana seyahat acentelerinin lehine bir şey yapmadı.'' dedi.

''TÜRSAB'ın yetkilerini azaltmak için hamle yapıyor''

İtiraz ettikleri için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un TÜRSAB'ın yetkilerini daraltmak için elinden geleni yaptığını ileri süren Bağlıkaya, ''Hiç bir kongrenin olmadığı bu yıllarda turizm bakanı UKTAŞ'a (Lütfi Kırdar) haciz göndermekte tereddüt etmedi. Biz itiraz ettikçe o da TÜRSAB'ın yetkilerini azaltmak için hamle yapıyor. Kurumu çaresizliğe itmek için elinden geleni yapıyor. Sayın bakan bu değişiklikle de otellerinin lehine olan bir uygulamayı başka bir yasanın içine koyarak yasallaştırmak istiyor. Kamu gücünü kullanarak kendi işlerini hallederken binlerce seyahat acentesinin da ekmeğiyle oynuyor." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 31.03.2021 - 14:23:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.